Ξυλοδαρμός στη Βουλή: Με κάταγμα ο βουλευτής Βασίλης Γραμμένος

Ξυλοδαρμός στη Βουλή: Με κάταγμα ο βουλευτής Βασίλης Γραμμένος

Κατάγματα στα ρινικά οστά και διάστρεμμα στη γνάθο του φέρει ο βουλευτής της Ελληνικής Λύσης Βασίλης Γραμμένος που δέχθηκε επίθεση στη Βουλή από τον, ανεξάρτητο πλέον, πρώην βουλευτή των «Σπαρτιατών» Κωνσταντίνο Φλώρο

1' 14" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Κατάγματα στα ρινικά οστά και διάστρεμμα στη γνάθο του φέρει ο βουλευτής της Ελληνικής Λύσης Βασίλης Γραμμένος που δέχθηκε επίθεση στη Βουλή από τον, ανεξάρτητο πλέον, πρώην βουλευτή των «Σπαρτιατών» Κωνσταντίνο Φλώρο.  

Ο Κ. Φλώρος προσήχθη από τη φρουρά της Βουλής και οδηγήθηκε με τη διαδικασία του αυτοφώρου στη ΓΑΔΑ και συνελήφθη, σύμφωνα με την ΕΡΤ. Αυτή την ώρα οδηγείται στην Ευελπίδων.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο κ. Γραμμένος βρίσκεται στη ΓΑΔΑ για να καταθέσει, ενώ ο κ. Φλώρος αρνείται ότι τον γρονθοκόπησε, σύμφωνα με την ΕΡΤ. 

Μετά την παρέμβαση του προέδρου της Βουλής Κ. Τασούλα, ο οποίος ενεργοποίησε τον άρθρο 157 του Ποινικού Κώδικα για το αυτόφωρο κακούργημα, η υπόθεση ανατίθεται σε εισαγγελέα. Αν η Δικαιοσύνη αποφανθεί ότι όντως έχει τελεστεί κακούργημα, τότε η υπόθεση θα ακολουθήσει τη νομική οδό. 

Ο Κ. Φλώρος ισχυρίζεται πως δέχθηκε φραστική επίθεση από τον κ. Γραμμένο, με τον πρόεδρο της Ελληνικής Λύσης Κ. Βελόπουλο να διαψεύδει τα λεγόμενα του ανεξάρτητου βουλευτή. 

Ο πρόεδρος της Βουλής απομάκρυνε λίγο αργότερα τον ανεξάρτητο βουλευτή για 15 ημέρες από το Κοινοβούλιο. «Ο Κανονισμός της Βουλής δεν προβλέπει την κτηνώδη συμπεριφορά, για αυτό είναι επιεικής. (…) Εδωσα εντολή να οδηγηθεί στις αρχές καθώς στοιχειοθετείται εκδοχή βιαιοπραγίας κατά την άσκηση καθηκόντων του. (…) Ακουσα για χυδαίες ύβρεις. Θα σταλούν τα πρακτικά, αλλά και η μαρτυρία αστυνομικών που άκουσαν αυτές τις ύβρεις στη δικαιοσύνη για περαιτέρω» τόνισε μεταξύ άλλων ο Κωνσταντίνος Τασούλας.

«Υπερβολική» χαρακτήρισε την κατηγορία που βαραίνει τον πελάτη της, η δικηγόρος του Κ. Φλώρου, Βάσω Πανταζή.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή