«Ροζ Πάνθηρες»: Χειροπέδες σε δύο Σέρβους της συμμορίας – Πώς χτυπούσαν κοσμηματοπωλεία της Αθήνας

«Ροζ Πάνθηρες»: Χειροπέδες σε δύο Σέρβους της συμμορίας – Πώς χτυπούσαν κοσμηματοπωλεία της Αθήνας

Πάνω από 315.000 ευρώ η «λεία» τους

1' 55" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Συνελήφθησαν την Τετάρτη στο κέντρο της Αθήνας δύο άνδρες, 50 και 53 ετών, σερβικής καταγωγής, που στο παρελθόν είχαν συλληφθεί ως μέλη της οργάνωσης «Ροζ Πάνθηρες» και διέπρατταν συστηματικά κλοπές σε κοσμηματοπωλεία στο κέντρο της Αθήνας.

Η εν λόγω εγκληματική ομάδα, με την ονομασία «Pink Panthers», παρουσιάζει διεθνή δράση, στοχοποιώντας κυρίως κοσμηματοπωλεία. Τα μέλη της οργάνωσης τα οποία διαπράττουν κλοπές ή ληστείες εφαρμόζουν μεθοδολογία και τρόπους δράσης ανάλογα με τις δεξιότητες των μελών τους που βρίσκονται ως πυρήνες σε κάθε χώρα, αναφέρει χαρακτηριστικά η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ.

Πώς δρούσαν

Οπως προέκυψε από την έρευνα, οι κατηγορούμενοι, τουλάχιστον από τον Δεκέμβριο του 2023, είχαν συστήσει συμμορία και διέπρατταν κλοπές σε κοσμηματοπωλεία με τη μέθοδο «ριφιφί».

Σύμφωνα με πληροφορίες, το συνολικό όφελος που αποκόμισαν οι δύο Σέρβοι από τη δράση τους υπερβαίνει το χρηματικό ποσό των 315.000 ευρώ. 

«Ροζ Πάνθηρες»: Χειροπέδες σε δύο Σέρβους της συμμορίας – Πώς χτυπούσαν κοσμηματοπωλεία της Αθήνας-1
«Ροζ Πάνθηρες»: Χειροπέδες σε δύο Σέρβους της συμμορίας – Πώς χτυπούσαν κοσμηματοπωλεία της Αθήνας-2

Σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ., χρησιμοποιούσαν πλαστά ή πλαστογραφημένα έγγραφα, ενώ κινούνταν με οχήματα τα οποία είτε είχαν αλλοδαπές πινακίδες κυκλοφορίας είτε ήταν καταχωρισμένα σε άτομα με καθαρό ποινικό μητρώο, προκειμένου να αποτρέψουν τον εντοπισμό τους.

Ως προς τον τρόπο δράσης τους, οι κατηγορούμενοι. αφού εντόπιζαν τα καταστήματα- στόχους τους, πραγματοποιούσαν κατοπτεύσεις αυτών και στη συνέχεια κατάρτιζαν σχετικό σχέδιο δράσης.

Κινούνταν πεζή ή με αυτοκίνητο, το οποίο στάθμευαν σε ικανή απόσταση προκειμένου να αποφευχθεί τυχόν σύνδεσή του με την εγκληματική τους δραστηριότητα.

Αφού οι δράστες αποκτούσαν πρόσβαση σε διπλανά εγκαταλελειμμένα-κενά κτίρια, άνοιγαν οπή στον τοίχο που οδηγούσε στα κοσμηματοπωλεία. Μάλιστα, τοποθετούσαν στο πάτωμα κομμάτια υφάσματος προκειμένου να ελαχιστοποιηθεί τυχόν θόρυβος από τα κομμάτια του τοίχου που θα έπεφταν.

Στα κοσμηματοπωλεία εισερχόταν ο 50χρονος, έρποντας, για να μην ενεργοποιηθούν οι ανιχνευτές κίνησης και αφού αφαιρούσε τα κοσμήματα-χρυσαφικά, επέστρεφε στα διπλανά κτίρια και διέφευγαν.

Μετά από έρευνες στην κατοχή και στις οικίες τους βρέθηκαν μεταξύ άλλων και κατασχέθηκαν:

  • Πλήθος διαρρηκτικών εργαλείων,
  • 3 ρολόγια,
  • κοσμήματα,
  • 190 ευρώ,
  • πλαστή άδεια ικανότητας οδήγησης, 3 κινητά τηλέφωνα και
  • προσωπικά τους αντικείμενα.

Κατασχέθηκαν επιπλέον μοτοσικλέτα και αυτοκίνητο που χρησιμοποιούσαν για τις μετακινήσεις τους.

Σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ., από τη μέχρι στιγμής προανακριτική έρευνα εξιχνιάστηκαν περιπτώσεις διαρρήξεων σε κοσμηματοπωλεία στο κέντρο της Αθήνας, ενώ η έρευνα για την εξακρίβωση του πλήρους εύρους της εγκληματικής τους δραστηριότητας συνεχίζεται.

Σημειώνεται ότι ο 53χρονος αντιστάθηκε σθεναρά κατά τη σύλληψή του, ενώ οι κατηγορούμενοι έχουν απασχολήσει κατά το παρελθόν τις Αρχές για παρόμοια αδικήματα.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον αρμόδιο εισαγγελέα.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT