Θεσσαλονίκη: Κακουργηματική δίωξη για θανάτωση σκύλου

Θεσσαλονίκη: Κακουργηματική δίωξη για θανάτωση σκύλου

Οι δύο κατηγορούμενοι, που θα απολογηθούν ενώπιον του ανακριτή το Σάββατο, παραμένουν υπό κράτηση, ενώ τους επιβλήθηκαν τα προβλεπόμενα διοικητικά πρόστιμα

42" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Κακουργηματική δίωξη άσκησε ο εισαγγελέας σε βάρος δύο ανδρών που συνελήφθησαν για τον πυροβολισμό και τη θανάτωση σκύλου, σε περιοχή του Δήμου Θέρμης, στη Θεσσαλονίκη.

Οι δύο κατηγορούμενοι παραπέμφθηκαν να απολογηθούν σε ανακριτή το Σάββατο, ενώ μέχρι τότε παραμένουν υπό κράτηση.

Πρόκειται για έναν 47χρονο κτηνοτρόφο καθώς και τον 44χρονο φίλο του, οι οποίοι διώκονται, κατά περίπτωση, για θανάτωση ζώου συντροφιάς και ηθική αυτουργία, καθώς επίσης για παραβάσεις του νόμου περί όπλων.

Οπως αναφέρεται στη δικογραφία, ο 44χρονος, ενεργώντας κατ’ εντολή του 47χρονου, εκτέλεσε με κυνηγετικό όπλο τον σκύλο, επειδή – σύμφωνα με όσα κατέθεσε ο δεύτερος στους αστυνομικούς– το τετράποδο έμπαινε στη στάνη του και ήταν επιθετικό με τα ζώα του.

Κατά πληροφορίες, ο σκύλος ανήκε σε άλλο κτηνοτρόφο της περιοχής. Εκτός από τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος τους, στους συλληφθέντες επιβλήθηκαν τα προβλεπόμενα διοικητικά πρόστιμα.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή