Υπουργείο Εσωτερικών: Καταγγελία για διάρρηξη σε γραφείο της Διεύθυνσης Εκλογών

Υπουργείο Εσωτερικών: Καταγγελία για διάρρηξη σε γραφείο της Διεύθυνσης Εκλογών

Σύμφωνα με πληροφορίες από το εν λόγω γραφείο δεν φαίνεται μέχρι στιγμής να έχει αφαιρεθεί κάτι - Ανακοινώσεις από ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ

2' 51" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Περιστατικό διάρρηξης στο γραφείο του προϊστάμενου της διεύθυνσης εκλογών του υπουργείου Εσωτερικών καταγγέλθηκε το μεσημέρι της Παρασκευής. 

Οι αρχές ειδοποιήθηκαν λίγο μετά τις 3 το μεσημέρι ενώ για το συμβάν κατατέθηκε μήνυση στο Α.Τ. Ακροπόλεως. 

Ειδικότερα, σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, ο διευθυντής εκλογών της κεντρικής υπηρεσίας του υπ. Εσωτερικών, κατά το χρονικό διάστημα από τις 13:40 ώρα έως τις 14:10, ενώ απουσίαζε στα κεντρικά τα οποία βρίσκονται στη οδό Σταδίου για υπηρεσιακούς λόγους και κανείς δεν βρισκόταν στο γραφείο του επί της οδού Ευαγγελιστρίας, ενημερώθηκε ότι έχει γίνει διάρρηξη στο γραφείο του από άγνωστο δράστη ο οποίος είχε σπάσει την κλειδαριά και το πλαίσιο της πόρτας.

Σύμφωνα με πληροφορίες από το εν λόγω γραφείο δεν φαίνεται μέχρι στιγμής να έχει αφαιρεθεί κάτι.

Το περιστατικό σημειώθηκε στην οδό Ευαγγελίστριας όπου βρίσκεται παράρτημα του υπουργείου Εσωτερικών. 

Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές ο διευθυντής της Διεύθυνσης Εκλογών του υπ. Εσωτερικών φέρεται να κατέθεσε πως φοβάται μήπως οι δράστες αφαίρεσαν, αντέγραψαν ή αλλοίωσαν κάτι από τους υπολογιστές. Ο ίδιος φέρεται επίσης να κατέθεσε ότι υπάρχουν σημαντικά δημόσια έγγραφα στους εν λόγω υπολογιστές. 

Σημειώνεται ότι το εν λόγω πρόσωπο κατέθεσε για το συμβάν μετά τις 8 το απόγευμα της ίδιας μέρας. 

Ανακοινώσεις από ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ

Το περιστατικό αυτό προκάλεσε τις αντιδράσεις ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ.

«Η είδηση της διάρρηξης του γραφείου του διευθυντή της Διεύθυνσης Εκλογών του Υπουργείου Εσωτερικών, το μεσημέρι της Παρασκευής, είναι ένα ιδιαίτερα ανησυχητικό περιστατικό, σε κάθε περίπτωση», τονίζουν από την Κουμουνδούρου σχολιάζοντας το θέμα και συμπληρώνουν: «Αποκτά, όμως, ακόμη μεγαλύτερες διαστάσεις, στο φόντο της σκανδαλώδους διαρροής προσωπικών δεδομένων και της παράνομης χρήσης τους από την ευρωβουλευτή της ΝΔ Άννα Μισέλ Ασημακοπούλου, μέσω της ίδιας της ΝΔ». 

Μάλιστα, το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης επανήλθε με δεύτερη ανακοίνωση τονίζοντας: «Έχουν περάσει πλέον αρκετές ώρες από την αποκλειστική αποκάλυψη του in.gr για την διάρρηξη στο Υπουργείο Εσωτερικών. Η κυβέρνηση δεν έχει ακόμα κάνει γνωστά τα αυτονόητα: τι εκλάπη και εάν έχουν υπεξαιρεθεί προσωπικά δεδομένα. Αναμένουμε». 

«Η διάρρηξη του γραφείου του προϊστάμενου της Διεύθυνσης Εκλογών του Υπουργείου Εσωτερικών, αποδεικνύει για μία ακόμα φορά την έλλειψη στοιχειώδους αξιοπιστίας, σοβαρότητας και μέτρων ασφαλείας στο Υπουργείο Εσωτερικών», τονίζει από την πλευρά της η γραμματέας της Κ.Ο. του ΠΑΣΟΚ, Ευαγγελία Λιακούλη. 

«Οι κίνδυνοι που δημιουργούνται για την διεξαγωγή της εκλογικής διαδικασίας, αλλά και τη σύνταξη και το απόρρητο των εκλογικών καταλόγων και των ευαίσθητων προσωπικών δεδομένων των πολιτών, είναι τεράστιοι. Η εμπιστοσύνη των πολιτών στο κράτος κλονίζεται ανεπανόρθωτα», συμπλήρωνε η κ. Λιακούλη η οποία έκανε λόγο για «υπουργείο Εσωτερικών – ξέφραγο αμπέλι».

«Ζητάμε σαφείς απαντήσεις και ενημέρωση. Τι συνέβη ακριβώς; Ποια στοιχεία έγιναν στόχος της διάρρηξης στο Υπουργείο Εσωτερικών και ποια η σχέση τους με το “email gate”;», καταλήγει. 

Η ανακοίνωση του υπουργείου Εσωτερικών

«Κατά τις μεσημβρινές ώρες της Παρασκευής 26 Απριλίου υπήρξε καταγγελία η οποία αφορά σε φερόμενη διάρρηξη στο γραφείο του προϊσταμένου της Διεύθυνσης Εκλογών το οποίο εδρεύει επί της οδού Ευαγγελιστρίας. Η είσοδος στο συγκεκριμένο κτήριο φυλάσσεται από ιδιωτική εταιρεία φύλαξης, ενώ κατά την είσοδο των επισκεπτών πραγματοποιείται έλεγχος ταυτοπροσωπίας», σημειώνει το ΥΠΕΣ.

Αμέσως εκλήθη η Αστυνομία προκειμένου να διερευνήσει τα πραγματικά περιστατικά. «Από την πλευρά του Υπουργείου Εσωτερικών ενεργοποιήθηκαν τα προβλεπόμενα πρωτόκολλα, σε επίπεδο ασφάλειας δικτύων, ηλεκτρονικών μέσων και ελέγχων από το Τμήμα Κυβερνοασφάλειας του Υπουργείου, και δεν έχει προκύψει έως τώρα κάποιο στοιχείο».

«Η έρευνα της Ελληνικής Αστυνομίας βρίσκεται σε εξέλιξη. Το Υπουργείο Εσωτερικών εργάζεται απερίσπαστα για τη διενέργεια των εκλογών με τον άψογο τρόπο που πραγματοποιούνται όλα τα προηγούμενα χρόνια στη χώρα μας»», καταλήγει η ανακοίνωση.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή