Εγκληματική οργάνωση οπαδών: Τι ισχυρίστηκαν τα φερόμενα ηγετικά στελέχη – 7 προφυλακίσεις

Εγκληματική οργάνωση οπαδών: Τι ισχυρίστηκαν τα φερόμενα ηγετικά στελέχη – 7 προφυλακίσεις

Την προφυλάκιση έξι ατόμων αποφάσισαν το Σάββατο ανακριτής και εισαγγελέας για την υπόθεση της εγκληματικής οργάνωσης οπαδών, με φόντο τα φονικά επεισόδια στου Ρέντη

2' 6" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ολοκληρώθηκαν οι απολογίες των 31 εκ των 67 συλληφθέντες για την υπόθεση εγκληματικής οργάνωσης οπαδών και τη δολοφονία του αστυνομικού Γιώργου Λυγγερίδη στου Ρέντη.

Προφυλακιστέοι κρίθηκαν επτά ενώ 24 αφέθηκαν ελεύθεροι με τους περιοριστικους όρους της τακτικής εμφάνισης σε αστυνομικό τμήμα της περιοχής τους, της απαγόρευσης παρακολούθησης αγώνων και απαγόρευσης συμμετοχής σε δραστηριότητες αθλητικών συνδέσμων.

Την Κυριακή απολογούνται οι τελευταίοι 32.

Οι αρχές, έδειξαν τον δρόμο για την φυλακή και στο δεύτερο από τα άτομα που θεωρούνται ηγετικά στελέχη της ομάδας, και που κατηγορούνται για ηθική αυτουργία στην υπόθεση δολοφονίας του αστυνομικού Γιώργου Λυγγερίδη.

Πρόκειται για 33χρονο, ο οποίος φέρεται να αρνείται την κατηγορία πως εμπλέκεται με οποιοδήποτε τρόπο στην δολοφονική επίθεση έξω από το γήπεδο στο Ρέντη και να ισχυρίζεται, προσκομίζοντας και βιντεοληπτικό υλικό, πως την ώρα των επεισοδίων στην περιοχή ο ίδιος παρέμεινε στην κερκίδα φωνάζοντας συνθήματα για να «εμψυχώσουμε την αγαπημένη του ομάδα» όπως αναφέρει σε υπόμνημα που παρέδωσε στον δικαστικό λειτουργό.

Στο υπόμνημα αναφέρει μεταξύ άλλων πως οι διωκτικές αρχές δεν τον είχαν συμπεριλάβει στη λίστα με τους φερόμενους ηθικούς αυτουργούς.

«Οι αστυνομικές Αρχές μέχρι και τις 26.02.2024 δεν με συγκαταλέγουν ουχί μόνον ως ηθικό αυτουργό ή φυσικό αυτουργό αλλά ούτε και ως άτομο που διαδραμάτισε σημαντικό ρόλο στην υλοποίηση του σχεδίου».

Επιχειρεί επίσης να απαντήσει και στην αναφορά της δικογραφίας ότι αποθήκευσε για τον «εξοπλισμό» που μετέφερε. Οπως ισχυρίζεται, είχε μεταβεί στο «Γεώργιος Καραϊσκάκης» με νοικιασμένο όχημα το απόγευμα της 7ης Δεκεμβρίου, πριν τον αγώνα στο Ρέντη, επειδή το δικό του αυτοκίνητο είχε παρουσιάσει βλάβη, κατά τα λεγόμενά του.

«Αφού πήρα τα “πανιά – λάβαρα” τα τοποθέτησα στο αυτοκίνητό μου. Δεν έδωσα καμία οδηγία για πρόκληση επεισοδίων», υποστηρίζει. 

Προφυλακιστέος ως ηθικός αυτουργός και ο μάνατζερ ράπερ

Προφυλακιστέος κρίθηκε νωρίτερα, μετά την απολογία του, και ο μάνατζερ γνωστού τράπερ, που κατηγορείται για ηθική αυτουργία στη δολοφονία του αστυνομικού Γιώργου Λυγγερίδη.

Στη δικογραφία περιγράφεται ως ένας εκ των πέντε ηγετικών στελεχών της εγκληματικής ομάδας οπαδών που σύμφωνα με τις αρχές έχουν ευθύνη για όσα έγιναν στο Ρέντη τη νύχτα που χτυπήθηκε θανάσιμα ο αστυνομικός.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κατηγορούμενος αρνείται όσα του αποδίδονται, αλλά ανακριτής και εισαγγελέας συμφώνησαν πως πρέπει να οδηγηθεί στη φυλακή.

Ανάμεσα στα υπόλοιπα άτομα που κρίθηκαν προφυλακιστέα είναι και φερόμενο ηγετικό στέλεχος, που στη δικογραφία αναφέρεται με το προσωνύμιο «Κοκός», ηλικίας 31 ετών.

Απόπειρα αυτοκτονίας από βασικό κατηγορούμενο – Νοσηλεύεται εκτός κινδύνου

Σύμφωνα με την ΕΡΤ, ένας εκ των βασικών κατηγορούμενων έκανε απόπειρα να θέσει τέρμα στη ζωή του, όταν πληροφορήθηκε πως παραμένει προφυλακιστέος. Ο κατηγορούμενος νοσηλεύεται εκτός κινδύνου στο νοσοκομείο «Σωτηρία».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή