Εγκληματική οργάνωση οπαδών: Πέντε προφυλακίσεις – Αρνείται τις κατηγορίες ο «κοντός»

Εγκληματική οργάνωση οπαδών: Πέντε προφυλακίσεις – Αρνείται τις κατηγορίες ο «κοντός»

Ενώπιον των ανακριτικών αρχών βρέθηκαν από νωρίς το πρωί της Κυριακής, δεκάδες συλληφθέντες για τα επεισόδια στου Ρέντη και τη δολοφονική επίθεση κατά του Γιώργου Λυγγερίδη

1' 33" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ενώπιον των ανακριτικών αρχών βρέθηκαν από νωρίς το πρωί της Κυριακής, δεκάδες συλληφθέντες για τα επεισόδια στου Ρέντη και τη δολοφονική επίθεση κατά του Γιώργου Λυγγερίδη.

Πέντε εκ των συλληφθέντων προφυλακίστηκαν μετά τον σημερινό μαραθώνιο απολογιών. Από την Παρασκευή, έχουν κριθεί προφυλακιστέοι συνολικά 15 κατηγορούμενοι, μεταξύ των οποίων και φερόμενα ηγετικά στελέχη της εγκληματικής οργάνωσης και κατηγορούμενοι για ηθική αυτουργία στη δολοφονία.

Τρία ηγετικά στελέχη αντιμετωπίζουν κατηγορίες για διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης ενώ δύο παραμένουν ασύλληπτα. Για ηθική αυτουργία κατηγορούνται δύο 22χρονοι που κρίθηκαν προφυλακιστέοι.

Ο 31χρονος με το προσωνύμιο «κοντός»,που μαζί με άλλους τέσσερις θεωρείται ηγετικό στέλεχος της εγκληματικής οργάνωσης, φέρεται να είναι αυτός που έδωσε το σήμα για την έναρξη των επεισοδίων έξω από το γήπεδο «Μελίνα Μερκούρη».

Σύμφωνα με τα στοιχεία των Αρχών, το απόγευμα του μοιραίου αγώνα στο γήπεδο του Ρέντη, ο «κοντός» βρισκόταν μέσα στο γήπεδο, μαζί με τον ήδη προφυλακισμένο μάνατζερ γνωστού τράπερ.

Οπως αναφέρεται στη δικογραφία, ο αποκαλούμενος «κοντός», μόλις έφθασε στο γήπεδο, «τροποποίησε το σχέδιο επίθεσης», το οποίο αρχικά προέβλεπε την έναρξη των επεισοδίων μετά την λήξη του αγώνα.

Ειδικότερα, με απόφαση του κατηγορουμένου, τα επεισόδια ξεκίνησαν μετά το τέλος του πρώτου σετ. «Ο “κοντός” φορώντας καπέλο, ευρισκόμενος στον αγωνιστικό χώρο του γηπέδου, συνομίλησε με τον μάνατζερ, ο οποίος βρισκόταν στη κερκίδα των οργανωμένων οπαδών του Ολυμπιακού, φορώντας μαύρο αμάνικο μπουφάν και μπλούζα σκουρόχρωμη. Στη συνέχεια, αμφότεροι εξήλθαν του γηπέδου, ανέμεναν εξωτερικά του γηπέδου τα μέλη της εγκληματικής οργάνωσης και όταν αυτοί εξήλθαν, τους μοίρασαν τα πολεμοφόδια και τους έδωσαν εντολή να τους ακολουθήσουν και όταν αυτοί εκτοξεύσουν τα αντικείμενα που κρατούσαν, δηλαδή ο “κοντός” τον αυτοσχέδιο εκρηκτικό μηχανισμό και ο μάνατζερ τη ναυτική φωτοβολίδα, να ρίψουν με τη σειρά τους τα αντικείμενα που είχε στην κατοχή του ο καθένας προς τις αστυνομικές δυνάμεις».

Ενώπιον του ανακριτή ο κατηγορούμενος φέρεται να αρνείται όσα καταλογίζονται σε βάρος του, ενώ η διαδικασία των απολογιών συνεχίζεται.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή