Καταδίωξη στο κέντρο της Αθήνας – Συνελήφθη διακινητής μεταναστών

Καταδίωξη στο κέντρο της Αθήνας – Συνελήφθη διακινητής μεταναστών

Ο 39χρονος έχει απασχολήσει τις Αρχές για παρόμοια αδικήματα, ενώ έχει καταδικαστεί σε ποινή κάθειρξης 36 ετών και χρηματική ποινή 95.500 ευρώ

1' 27" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στη σύλληψη ενός διακινητή που μετέφερε σε βαν 15 παράτυπους μετανάστες, προχώρησαν αστυνομικοί της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ., έπειτα από καταδίωξη στο κέντρο της Αθήνας.

Σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ., το περιστατικό σημειώθηκε το πρωί του Σαββάτου, όταν το όχημα εντοπίστηκε με πλαστή πινακίδα κυκλοφορίας στη λεωφόρο Ιωνίας, στα Πατήσια. Οι αστυνομικοί κάλεσαν σε έλεγχο τον οδηγό, ο οποίος, αντί να συμμορφωθεί, επιτάχυνε, πραγματοποιώντας ελιγμό προς την οδό Νικοπόλεως.

Ακολούθησε καταδίωξη, με τους αστυνομικούς να τηρούν απόσταση ασφαλείας από το προπορευόμενο όχημα και να καλούν επανειλημμένα τον οδηγό να σταματήσει, κάνοντας χρήση φάρου και ηχητικών σημάτων.

Στη συνέχεια, το βαν προσέκρουσε σε σταθμευμένα οχήματα και ο οδηγός επιχείρησε να διαφύγει πεζός, ωστόσο, ακινητοποιήθηκε σε παρακείμενη οδό.

Κατά τον έλεγχο διαπιστώθηκε ότι ο οδηγός μετέφερε στοιβαγμένους 15 αλλοδαπούς, εκ των οποίων πέντε ανήλικους. Οι μετανάστες οδηγήθηκαν στην έδρα της Διεύθυνσης Αλλοδαπών Αττικής, ενώ επελήφθη προανακριτικά το Τμήμα Διαχείρισης Μετανάστευσης.

Σε βάρος του 39χρονου οδηγού και μέλους κυκλώματος διακίνησης μεταναστών, σχηματίστηκε δικογραφία για διευκόλυνση εισόδου στο ελληνικό έδαφος εκ κερδοσκοπίας, μεταφορά αλλοδαπών στο εσωτερικό, πλαστογραφία και απείθεια.

Είχε απασχολήσει για παρόμοια αδικήματα

Οπως προέκυψε από την έρευνα, ο 39χρονος παρέλαβε τους μετανάστες από περιοχή του νομού Μαγνησίας, προκειμένου να τους μεταφέρει στην Αθήνα. Οι μετανάστες, για την εν λόγω διακίνηση, κατέβαλλαν χρηματικό ποσό που κυμαινόταν από 1.000 έως 2.000 ευρώ έκαστος.

Από το Τμήμα Διαχείρισης Μετανάστευσης κινήθηκε η διαδικασία καταγραφής – χαρτογράφησης για τους μετανάστες, προκειμένου να εφαρμοστεί η επιστροφή τους στη χώρα καταγωγής.

Ο 39χρονος έχει απασχολήσει τις Αρχές για παρόμοια αδικήματα καθώς έχει καταδικαστεί σε ποινή κάθειρξης 36 ετών και χρηματική ποινή 95.500 ευρώ για παράνομη προώθηση μεταναστών στην Ελλάδα.

Τέλος, κατασχέθηκε το όχημα ως μέσο παράνομης προώθησης μεταναστών, ενώ ο διακινητής, με τη σε βάρος του σχηματισθείσα δικογραφία, οδηγήθηκε στον εισαγγελέα Πρωτοδικών.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή