Κρήτη: Απόπειρα εμπρησμού με drone και αυτοσχέδιο μηχανισμό

Κρήτη: Απόπειρα εμπρησμού με drone και αυτοσχέδιο μηχανισμό

Κάμερες ασφαλείας της επιχείρησης κατέγραψαν την προσγείωση του drone, το οποίο μετέφερε ένα μπουκάλι με εύφλεκτη ύλη και χρονόμετρο

49" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Απόπειρα εμπρησμού με drone σημειώθηκε το βράδυ του Σαββάτου σε επιχείρηση ζωοτροφών στην Κρήτη. Την υπόθεση ερευνούν τώρα οι αστυνομικές Αρχές.

Το περιστατικό σημειώθηκε στις Μαργαρίτες Μυλοποτάμου, στο Ρέθυμνο, όπου, σύμφωνα με το τοπικό μέσο neakriti.gr, κάμερες ασφαλείας της επιχείρησης κατέγραψαν την προσγείωση του drone, το οποίο μετέφερε ένα μπουκάλι με εύφλεκτη ύλη και χρονόμετρο, εντός του χώρου της.

Ο μηχανισμός, ο οποίος τελικά δεν ανεφλέγη, έγινε αντιληπτός το πρωί της Κυριακής από υπάλληλο της επιχείρησης. Αμεσα ειδοποιήθηκαν οι αστυνομικές Αρχές ενώ στο χώρο μετέβη πυροτεχνουργός από τα Χανιά.

Κρήτη: Απόπειρα εμπρησμού με drone και αυτοσχέδιο μηχανισμό-1
Πηγή: ΕΡΤ

Σύμφωνα με τον ίδιο, πρόκειται για ερασιτεχνικό μηχανισμό καθώς το μπουκάλι περιείχε πετρέλαιο και δεν υπήρχε πυροκροτητής. Για την ανάφλεξή του θα έπρεπε είτε κάποιος να βάλει φωτιά είτε να αρπάξει μόνο του, πέφτοντας από το drone.

Οπως αναφέρει το neakriti.gr, κατά τη διάρκεια του τριημέρου της Καθαρής Δευτέρας είχε σημειωθεί επιδρομή αγνώστων με όπλα σε άλλες εγκαταστάσεις της επιχείρησης, στο Ηράκλειο. Από το περιστατικό είχαν προκληθεί ζημιές στο κτίριο και στον εξοπλισμό.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή