Λαμία: Συνελήφθη 48χρονος για πορνογραφία ανηλίκων

Λαμία: Συνελήφθη 48χρονος για πορνογραφία ανηλίκων

Ο κατηγορούμενος φέρεται να παραδέχθηκε σε διαδικτυακή συνομιλία με άλλους χρήστες ότι προβαίνει σε σεξουαλική κακοποίηση ανήλικου ατόμου

1' 13" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Συνελήφθη την Παρασκευή στη Λαμία, από τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, ένας 48χρονος σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα για πορνογραφία ανηλίκων.

Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση προηγήθηκε κατάλληλη αξιολόγηση δεδομένων και πληροφοριών που περιήλθαν από Αρχές άλλων κρατών, μέσω της EUROPOL. Από την αξιοποίησή τους κατέστη δυνατός ο εντοπισμός του διαδικτυακού χρήστη στην Ελλάδα, ο οποίος –μεταξύ άλλων– φέρεται να παραδέχθηκε σε διαδικτυακή συνομιλία με άλλους χρήστες ότι προβαίνει σε σεξουαλική κακοποίηση ανήλικου ατόμου.

Τα παραπάνω τέθηκαν υπόψη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών και από την επακόλουθη ψηφιακή και διαδικτυακή έρευνα, εξακριβώθηκαν τα στοιχεία ταυτότητας και ο τόπος διαμονής του εμπλεκόμενου ατόμου.

Σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε στο σπίτι του, παρουσία δικαστικού λειτουργού, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν δύο κινητά τηλέφωνα, laptop, σκληρός δίσκος και κάρτα μνήμης, ενώ ταυτοποιήθηκε η εμπλοκή του κατηγορούμενου στην υπόθεση καθώς στα πειστήρια εντοπίστηκε πλήθος φωτογραφιών που απεικόνιζαν σεξουαλική κακοποίηση ανηλίκων.

Τα κατασχεθέντα ψηφιακά πειστήρια θα αποσταλούν στη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών για εργαστηριακή εξέταση.

Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στην αρμόδια εισαγγελική Αρχή και παραπέμφθηκε σε ανακριτή.

Από την Αστυνομία υπενθυμίζεται ότι οι πολίτες μπορούν να επικοινωνούν, ανώνυμα ή επώνυμα, με τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, προκειμένου να παρέχουν πληροφορίες ή να καταγγέλλουν παράνομες ή επίμεμπτες πράξεις ή δραστηριότητες που τελούνται μέσω διαδικτύου, στα ακόλουθα στοιχεία επικοινωνίας:

  • Τηλεφωνικά: 11188
  • Στέλνοντας e-mail στο: [email protected]
  • Μέσω twitter: @CyberAlertGR
  • Μέσω του gov.gr στην ενότητα Πολίτης και Καθημερινότητα/ Καταγγελίες / Καταγγελίες για εγκλήματα κυβερνοχώρου
  • Μέσω της εφαρμογής (application) για έξυπνα τηλέφωνα (smartphones): CYBERΚΙD

Με πληροφορίες από ΑΠΕ

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT