Μάτι – Οφείλουμε να ακούσουμε την οργή τους

Μάτι – Οφείλουμε να ακούσουμε την οργή τους

58" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η απόδοση δικαιοσύνης είναι κάτι που ζητούσαν από την πρώτη στιγμή όσοι έχασαν κάποιον δικό τους στο Μάτι αλλά και όλοι εκείνοι που τους έχει στοιχειώσει η φωτιά.

Η απόφαση, σύμφωνα με τους δικηγόρους τους, ήταν «αναμενόμενα απογοητευτική». Για τους ίδιους τους παθόντες, εξοργιστική. Η υπομονή και η αξιοπρέπεια που έχουν επιδείξει τα τελευταία έξι χρόνια εξαντλήθηκε και έσπασαν.

Ακόμη και κάποιοι από τους αστυνομικούς στη δικαστική αίθουσα είχαν βουρκώσει και δεν έκαναν καμία προσπάθεια να ηρεμήσουν το πλήθος.

Συγκλονιστική η στιγμή που ένας αστυνομικός, αντί να βγάλει έξω από τη δικαστική αίθουσα –όπως ζητούσε επίμονα δικηγόρος της υπεράσπισης– μια μητέρα που φώναζε για τον χαμό της κόρης της, την αγκάλιασε και προσπάθησε να την ηρεμήσει.

Παρενέβησαν μόνο φυγαδεύοντας τους 6 καταδικασμένους κατηγορουμένους, όταν κάποιος έριξε δύο καρέκλες στον πρώην αρχηγό της Πυροσβεστικής Βασίλη Ματθαιόπουλο.

Σε ένα από τα εκατοντάδες συγκλονιστικά ηχητικά που έχουν καταγραφεί από το κέντρο της Πυροσβεστικής στις 23 Ιουλίου, μια γυναίκα εγκλωβισμένη στη φωτιά ουρλιάζει στον πυροσβέστη που τη συμβουλεύει να κάνει υπομονή: «Γιατί μας έχετε ξεχάσει;». Το ίδιο αισθάνονται όλοι αυτοί οι άνθρωποι εδώ και έξι χρόνια.

Οφείλουμε, έστω με καθυστέρηση, να ακούσουμε την οργή τους.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT