Ακρόπολη: Τι απαντά η εταιρεία που διοργάνωσε τη «φιέστα»

Ακρόπολη: Τι απαντά η εταιρεία που διοργάνωσε τη «φιέστα»

Η «Κ» συνομίλησε με τη μάνατζερ των ηθοποιών και μοντέλων που ανέβηκαν ως «ζωντανά αγάλματα» στον Ιερό Βράχο

2' 34" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Αρχές Απριλίου, η Ελληνίδα μάνατζερ συναντήθηκε στην Ακρόπολη με έναν Ινδό πελάτη, που ήθελε να διοργανώσει ένα εντυπωσιακό «θέαμα» με ζωντανά αγάλματα, στο πλαίσιο της ξενάγησης ενός ινδικού γκρουπ. «Στο συγκεκριμένο ραντεβού συζητήσαμε για το πού θα τοποθετηθούν οι performers. Αρχικά μας είχαν ζητήσει να υπάρχουν και μουσικοί, ένα βιολί και μία άρπα. Στη συνέχεια το απέσυραν ως αίτημα, καθώς όπως μας είπαν δεν είχαν καταφέρει να πάρουν τη σχετική άδεια για τη μουσική. Μας διαβεβαίωσαν όμως πως έχουν πάρει άδεια για το στατικό event στην Ακρόπολη. Η διαβεβαίωση αυτή έγινε γραπτώς μια εβδομάδα πριν από την ημερομηνία διεξαγωγής της εκδήλωσης».

Ακρόπολη: Τι απαντά η εταιρεία που διοργάνωσε τη «φιέστα»-1

Η ξενάγηση και η στατική performance των καλλιτεχνών πραγματοποιήθηκε όπως ήταν προγραμματισμένο, το περασμένο Σάββατο, 27 Απριλίου. Οταν όμως την επόμενη μέρα οι φωτογραφίες των «αγαλμάτων» κυκλοφόρησαν στα social media, εύλογα τέθηκε το ερώτημα για το αν υπήρξε σχετική άδεια –και αν ναι, ποιος την έδωσε. Οπως άλλωστε διαβεβαιώνει η Τζέμμα Οικονομοπούλου, πρόεδρος του Σωματείου Διπλωματούχων Ξεναγών, που βρίσκεται σε σχεδόν καθημερινή βάση στον χώρο του Ιερού Βράχου, οι κανονισμοί αμφίεσης είναι ιδιαίτερα αυστηροί. «Κανείς μεταμφιεσμένος δεν πρόκειται να περάσει από τους αρχαιοφύλακες, παρά μόνο αν έχει τη σχετική άδεια. Ζητάνε μέχρι και από μικρά παιδιά που φορούν διακοσμητικές στέκες να τις αφαιρέσουν. Δυσκολεύομαι να πιστέψω πως ένα ολόκληρο γκρουπ ντυμένων ανθρώπων πέρασε απαρατήρητο από τη φύλαξη. Το να άλλαξαν ρούχα και να βάφτηκαν μέσα στον χώρο το θεωρώ επίσης αδύνατον». 

Ακρόπολη: Τι απαντά η εταιρεία που διοργάνωσε τη «φιέστα»-2

Οπως ισχυρίζεται η ελληνική εταιρεία, το ραντεβού για τους 14 ηθοποιούς και μοντέλα δόθηκε το Σάββατο 27 Απριλίου, στις 18:30 έξω από την Ακρόπολη. Η οδηγία που είχε δοθεί ήταν πως έπρεπε να είναι ήδη όλοι έτοιμοι, ντυμένοι και βαμμένοι. Πράγματι, στις φωτογραφίες που έχει στη διάθεσή της η ελληνική εταιρεία που υλοποίησε την εκδήλωση, και που παραχώρησε στην «Κ», φαίνεται πως οι performers φορούν στο χέρι τους το μπλε βραχιολάκι εισόδου, ενώ στο σχετικό βίντεο φαίνεται πως μπήκαν με τις ενδυμασίες και το μακιγιάζ της εκδήλωσης στον χώρο της Ακρόπολης. Ωστόσο, σε απάντησή της σχετικά με το ζήτημα, η έφορος της Πόλεως των Αθηνών, Ελενα Κουντούρη, αναφέρει ότι «καθώς τον χώρο επισκέφθηκαν –με εισιτήριο– πολυμελείς ομάδες επισκεπτών, μεταξύ αυτών εμφιλοχώρησαν ορισμένοι με αρχαιοελληνικές ενδυμασίες, χωρίς να γίνουν αντιληπτοί από το φυλακτικό προσωπικό της Υπηρεσίας».

Ακρόπολη: Τι απαντά η εταιρεία που διοργάνωσε τη «φιέστα»-3

Κάποια στιγμή μας προσέγγισε ένας άνδρας που μας συστήθηκε ως άνθρωπος του υπουργείου και μας ζήτησε να είμαστε διακριτικοί. Μας είπε επίσης ότι μέχρι τις 20.30 πρέπει να έχουμε φύγει.

«Η ινδική εταιρεία μας είχε πει ότι έχουν κάνει σχετική παρουσίαση με τα κουστούμια που επέλεξαν να φοράνε οι performers και πως πήραν έγκριση. Τη μέρα της ξενάγησης, στις 19:30, μας υποδέχθηκαν στην είσοδο σαν “επίσημους καλεσμένους” και ζήτησαν από τους φύλακες να μην μας παρεμποδίσουν ή να μας μιλήσουν. Κάποια στιγμή μας προσέγγισε ένας άνδρας που μας συστήθηκε ως άνθρωπος του υπουργείου και μας ζήτησε να είμαστε διακριτικοί. Μας είπε επίσης ότι μέχρι τις 20.30 πρέπει να έχουμε φύγει(σ.σ. το ωράριο λειτουργίας της Ακρόπολης είναι μέχρι τις 20:00). Ακολουθήσαμε όλες τις οδηγίες που μας δόθηκαν, καθώς ούτε εμείς, ούτε τα παιδιά που συμμετείχαν, δεν είχαμε κανένα σκοπό να προσβάλουμε με οποιονδήποτε τρόπο τον ιερό χώρο της Ακρόπολης».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT