ΕΣΕΕ: Από 89 έως 130 ευρώ το πασχαλινό τραπέζι φέτος

ΕΣΕΕ: Από 89 έως 130 ευρώ το πασχαλινό τραπέζι φέτος

Ακριβότερα από 16,3% έως 19,3%, συγκριτικά με πέρυσι, θα κοστίσει το πασχαλινό τραπέζι, σύμφωνα με εκτιμήσεις του Ινστιτούτου Εμπορίου και Υπηρεσιών της Ελληνικής Συνομοσπονδίας Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας

55" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ακριβότερα από 16,3% έως 19,3%, συγκριτικά με την προηγούμενη χρονιά, θα κοστίσει το πασχαλινό τραπέζι, σύμφωνα με εκτιμήσεις του Ινστιτούτου Εμπορίου και Υπηρεσιών της Ελληνικής Συνομοσπονδίας Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας. Ειδικότερα, η εκτίμηση του κόστους για το φετινό πασχαλινό τραπέζι (6-8 ατόμων) κυμαίνεται από 89,04 έως 130,04 ευρώ.

Το Ινστιτούτο της ΕΣΕΕ κατέγραψε, με επιτόπια τιμοληψία και συνεντεύξεις με «key -informers» της αγοράς, τις τιμές τόσο από σούπερ μάρκετ, όσο και από ειδικευμένα καταστήματα τροφίμων λιανικής (ζαχαροπλαστεία, οπωροπωλεία, κρεοπωλεία κ.λπ.), καθώς και από τη Βαρβάκειο αγορά.

Οπως σημειώνεται σε σχετική ανακοίνωση, το εύρος των τιμών δικαιολογείται από την καταγραφή σειράς προϊόντων διαφορετικής ποιότητας, σε αρκετές τοπικές αγορές και διαφορετικούς τύπους καταστημάτων.

Επιπροσθέτως, διευκρινίζεται ότι οι τιμές των προϊόντων στα οποία πραγματοποιήθηκε η έρευνα είναι ενδεικτικές και επιχειρούν να χαρτογραφήσουν τη γενική κατανομή τιμών και την εικόνα της αγοράς.

Επιπλέον, υπογραμμίζεται ότι, για λόγους συγκρισιμότητας των δεδομένων, με τις προηγούμενες ετήσιες έρευνες του Ινστιτούτου για την εκτίμηση του κόστους του πασχαλινού τραπεζιού, συμπεριλαμβάνονται και οι τιμές των αγαθών που εντάσσονται στο «καλάθι του Πάσχα» αλλά και στο «καλάθι του νοικοκυριού».

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT