Σφοδρή αντιπαράθεση για την απόφαση αποφυλάκισης του Νίκου Μιχαλολιάκου

Σφοδρή αντιπαράθεση για την απόφαση αποφυλάκισης του Νίκου Μιχαλολιάκου

1' 47" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η απόφαση του δικαστικού συμβουλίου για αποφυλάκιση του Νίκου Μιχαλολιάκου βρέθηκε στο επίκεντρο σκληρής πολιτικής αντιπαράθεσης ανάμεσα στην κυβέρνηση και τον ΣΥΡΙΖΑ. Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης απέδωσε στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ Στέφανο Κασσελάκη «απόπειρα πολιτικής εργαλειοποίησης» της υπόθεσης, ενώ αναφέρθηκε σε «πράξεις και παραλείψεις» του ΣΥΡΙΖΑ τόσο σε σχέση με τη δίκη της Χρυσής Αυγής, για την οποία ανέφερε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ ως κυβέρνηση «έψαχνε επί 4,5 χρόνια αίθουσα για να δικάσει την εν λόγω υπόθεση», όσο και σε σχέση με τις παρεμβάσεις που έγιναν για να αποκλειστεί η Χ.Α. και τα παρακλάδια της από τις βουλευτικές εκλογές. Οπως υπογράμμισε, ο ΣΥΡΙΖΑ δεν υπερψήφισε τις σχετικές τροπολογίες, ενώ «ξέχασε» να καταθέσει υπόμνημα «κατά των μορφωμάτων αυτών τόσο για τις βουλευτικές εκλογές του 2023 όσο και για τις ευρωεκλογές του 2024». Νωρίτερα, ο κ. Κασσελάκης είχε κάνει λόγο για «εναγκαλισμό της κυβέρνησης Μητσοτάκη με τα ακροδεξιά στοιχεία» και για «πλήρη απορρύθμιση της λειτουργίας της ελληνικής Δικαιοσύνης», ενώ χαρακτήρισε «προκλητική» την απόφαση αποφυλάκισης. Η τομεάρχης Δικαιοσύνης του ΠΑΣΟΚ Μιλένα Αποστολάκη σε δήλωσή της έκανε λόγο για «απόφαση που γεννάει εύλογους προβληματισμούς εντός της νομικής κοινότητας αλλά και ευρύτερα στο σύνολο της ελληνικής κοινωνίας».

Οι συνήγοροι της οικογένειας του Παύλου Φύσσα, Θοδωρής Θεοδωρόπουλος, Χρύσα Παπαδοπούλου, Ελευθερία Τομπατζόγλου, Μαρίνα Δαλιάνη και Αργύρης Συρίγος, εξέδωσαν ανακοίνωση, στην οποία μεταξύ άλλων αναφέρουν ότι «η αποφυλάκιση με χρήση των ευεργετικών διατάξεων έκτισης ποινής του νεοναζί αρχηγού της εγκληματικής οργάνωσης, η οποία “μάτωσε” την ελληνική κοινωνία και δημοκρατία διαπράττοντας συστηματικά κακουργηματικές και πλημμεληματικές αξιόποινες πράξεις, συνιστά μέγιστη προσβολή των θυμάτων της Χρυσής Αυγής και των οικογενειών τους καθώς και για το σύνολο της ελληνικής κοινωνίας». Προσθέτουν ότι ο εν λόγω καταδικασθείς δεν έχει επιδείξει ίχνος μεταμέλειας από την καταδίκη του μέχρι σήμερα και καταλήγουν αναφέροντας: «Ενόσω συνεχίζεται η διαδικασία του δευτεροβάθμιου δικαστηρίου και τα θύματα της Χ.Α. παλεύουν για τη δικαίωσή τους, το εν λόγω βούλευμα του δικαστικού συμβουλίου προκαλεί και δοκιμάζει τις αντοχές τους. Αναμένουμε από τις ανώτατες εισαγγελικές αρχές της πολιτείας να πράξουν δεόντως τα δικονομικώς δυνατά και να προσβάλουν το βούλευμα αποφυλάκισης του Νίκου Μιχαλολιάκου, ενόψει και της απορριπτικής πρότασης του εισαγγελέα προς το συμβούλιο, η οποία δεν έγινε δεκτή».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT