Αστατος ο καιρός το Μεγ. Σάββατο – Τι προβλέπεται για ανήμερα το Πάσχα

Αστατος ο καιρός το Μεγ. Σάββατο – Τι προβλέπεται για ανήμερα το Πάσχα

Τοπικές βροχές σε αρκετές περιοχές, ωστόσο το βράδυ αναμένεται βελτίωση

4' 0" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Αστατος θα είναι σήμερα, Μεγάλο Σάββατο, ο καιρός στο μεγαλύτερο κομμάτι της χώρας, με τοπικές βροχές σε αρκετές περιοχές, ωστόσο το βράδυ αναμένεται βελτίωση, με σημαντικά καλύτερη εικόνα του καιρού να προβλέπεται για ανήμερα το Πάσχα.

Συγκεκριμένα, σήμερα από το πρωί, αρχικά στο Ιόνιο, τα δυτικά και βόρεια ηπειρωτικά, τα νησιά του βορειοανατολικού Αιγαίου και βαθμιαία και στην υπόλοιπη χώρα, προβλέπονται νεφώσεις με τοπικές βροχές και κυρίως στα βορειοανατολικά σποραδικές καταιγίδες. Τις βραδινές ώρες τα φαινόμενα θα περιοριστούν στα ανατολικά.

Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί βορειοδυτικοί 4 με 6 και στο Ιόνιο και το νότιο Αιγαίο τοπικά 7 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση ως προς τις μέγιστες τιμές της και θα φτάσει στα βόρεια τους 20 με 22 βαθμούς και στην υπόλοιπη χώρα τους 23 με 24 και τοπικά στα ανατολικά ηπειρωτικά τους 25 βαθμούς Κελσίου.

Στη Μακεδονία και τη Θράκη αναμένονται αυξημένες νεφώσεις με τοπικές βροχές και στην κεντρική και ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη σποραδικές καταιγίδες. Τις βραδινές ώρες τα φαινόμενα θα περιοριστούν κυρίως στην ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη και θα εξασθενήσουν. Οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές και βαθμιαία από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και τις βραδινές ώρες στα ανατολικά τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 10 έως 22 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Στα Νησιά του Ιονίου, την Ηπειρο, τη Δυτική Στερεά και τη Δυτική Πελοπόννησο προβλέπονται νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και πιθανώς μεμονωμένες καταιγίδες τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ορεινά. Βελτίωση αναμένεται τις βραδινές ώρες. Οι άνεμοι είναι βορειοδυτικοί 4 με 6 και βαθμιαία στο Ιόνιο τοπικά 7 μποφόρ, με τη θερμοκρασία από 11 έως 23 βαθμούς Κελσίου. Στο εσωτερικό της Ηπείρου 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Σε Ανατολική Στερεά, Εύβοια και Ανατολική Πελοπόννησο θα υπάρχουν λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν και από τις μεσημβρινές ώρες θα σημειωθούν τοπικές βροχές ή όμβροι. Τις βραδινές ώρες τα φαινόμενα θα περιοριστούν στην ανατολική Στερεά και την Εύβοια. Οι άνεμοι πνέουν δυτικοί βορειοδυτικοί 4 με 6 και στα νότια τοπικά 7 μποφόρ και η θερμοκρασία κυμαίνεται από 13 έως 25 βαθμούς Κελσίου.

Στις Κυκλάδες και την Κρήτη θα υπάρχουν λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν και από τις μεσημβρινές ώρες θα σημειωθούν τοπικές βροχές και πιθανώς τις βραδινές ώρες μεμονωμένες καταιγίδες. Δυτικοί θα πνέουν οι άνεμοι, 5 με 7 μποφόρ, αλλά τις βραδινές ώρες θα στραφούν σε βορειοδυτικούς 4 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 14 έως 22 και στην Κρήτη έως 24 βαθμούς Κελσίου.

Στα Δωδεκάνησα αναμένονται λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν και από τις μεσημβρινές ώρες θα σημειωθούν τοπικές βροχές και πιθανώς τις βραδινές ώρες μεμονωμένες καταιγίδες. Στα Νησιά του Ανατολικού Αιγαίου νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και στα βόρεια σποραδικές καταιγίδες. Εξασθένηση των φαινομένων τις βραδινές ώρες. Οι άνεμοι στο Ανατολικό Αιγαίο θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις 4 με 5 και στα νότια τοπικά 6 μποφόρ. Τις βραδινές ώρες στα βόρεια θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία κυμαίνεται από 14 έως 22 βαθμούς. Στα βόρεια 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Για τη Θεσσαλία προβλέπονται αρχικά λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν και από τις μεσημβρινές ώρες θα σημειωθούν τοπικές βροχές ή όμβροι. Τις βραδινές ώρες τα φαινόμενα θα περιοριστούν στο νομό Μαγνησίας και τις Σποράδες. Οι άνεμοι είναι δυτικοί-βορειοδυτικοί 4 με 5 μποφόρ. Τις βραδινές ώρες στα ανατολικά θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί τοπικά 6 μποφόρ. Το θερμόμετρο θα κυμανθεί μεταξύ 10 και 24 βαθμών Κελσίου.

Στην Αττική σήμερα Μεγάλο Σάββατο αναμένονται λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν και από τις μεσημβρινές ώρες θα σημειωθούν τοπικές βροχές ή όμβροι. Οι άνεμοι θα είναι δυτικοί-βορειοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ και η θερμοκρασία στην πρωτεύουσα θα κυμανθεί από 14 έως 24 βαθμούς.

Τέλος, στη Θεσσαλονίκη αναμένονται αυξημένες νεφώσεις με τοπικές βροχές και κυρίως στα ανατολικά σποραδικές καταιγίδες. Τις βραδινές ώρες τα φαινόμενα θα περιοριστούν στα ανατολικά και θα εξασθενήσουν. Οι άνεμοι είναι βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ, με τη θερμοκρασία από 13 έως 21 βαθμούς Κελσίου.

Η πρόγνωση για το Πάσχα

Στο κεντρικό και νότιο Αιγαίο, την ανατολική Στερεά και την Εύβοια νεφώσεις με τοπικές βροχές. Γρήγορα τα φαινόμενα στις περισσότερες περιοχές θα σταματήσουν και μόνο στην Κρήτη θα συνεχιστούν μέχρι τις βραδινές ώρες. Στις υπόλοιπες περιοχές λίγες νεφώσεις πρόσκαιρα αυξημένες, κατά τόπους στα ηπειρωτικά τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες, οπότε στα ορεινά θα σημειωθούν σποραδικοί όμβροι.

Οι άνεμοι στα δυτικά θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ γρήγορα όμως θα εξασθενήσουν και θα είναι μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ. Στα ανατολικά θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 και στο Αιγαίο πρόσκαιρα τοπικά 7 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει άνοδο κυρίως στο Ιόνιο και τα ηπειρωτικά και θα φτάσει στο Ιόνιο, τα ηπειρωτικά και τα Δωδεκάνησα τους 23 με 25 βαθμούς και στην υπόλοιπη νησιωτική χώρα τους 20 με 22 βαθμούς Κελσίου.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT