Λ. Μενδώνη για Παναγιωτοπούλου: Κέρδισε δίκαια και επάξια την αγάπη του κοινού

Λ. Μενδώνη για Παναγιωτοπούλου: Κέρδισε δίκαια και επάξια την αγάπη του κοινού

«Η απώλεια της Αννας Παναγιωτοπούλου μας γεμίζει θλίψη, αλλά και ευγνωμοσύνη για όσα μας προσέφερε, από τη σκηνή και την οθόνη, πάνω από μισό αιώνα», ανέφερε σε δήλωσή της η υπουργός Πολιτισμού

1' 2" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τη θλίψη της για τον θάνατο της ηθοποιού Αννας Παναγιωτοπούλου εξέφρασε η υπουργός Πολιτισμού, Λίνα Μενδώνη.

«Η απώλεια της Αννας Παναγιωτοπούλου μας γεμίζει θλίψη, αλλά και ευγνωμοσύνη για όσα μας προσέφερε, από τη σκηνή και την οθόνη, πάνω από μισό αιώνα», ανέφερε σε δήλωσή της η υπουργός Πολιτισμού.

Οπως σημειώνει η κ. Μενδώνη, η εκλιπούσα «διέγραψε μια γόνιμη και δημιουργική πορεία, στην οποία ξεδίπλωσε το πηγαίο ταλέντο της, σε ένα ευρύτατο ρεπερτόριο, αφήνοντας πάντοτε, έκτυπο και απόλυτα προσωπικό, το δικό της στίγμα. Κέρδισε, δίκαια και επάξια, την αγάπη του μεγάλου κοινού, μέσα από τους ρόλους που ενσάρκωσε σε επιτυχημένες παραγωγές της τηλεόρασης. Κάτι που δεν πρέπει να επισκιάσει τη μεγάλη της τροχιά στο θέατρο, ως ερμηνεύτριας, αλλά και ως συγγραφέα».

Αναφερόμενη στη σύλληψη της ιδέας για τη συγκρότηση του «Ελεύθερου Θεάτρου», η υπουργός Πολιτισμού κάνει λόγο για «ουσιαστική συμβολή» της Αννας Παναγιωτοπούλου σε αυτό το «πρωτοποριακό εγχείρημα που έστησαν τα νέα παιδιά, μόλις απόφοιτοι, του Εθνικού, στις αρχές της δεκαετίας του 1970».

«Περισσότερο από όλα, η Αννα Παναγιωτοπούλου αφιερώθηκε στην Τέχνη. Την υπηρέτησε με αφοσίωση, χωρίς την παραμικρή έκπτωση και με πλήρη συναίσθηση των απαιτήσεών της. Στην οικογένειά της και τους πολλούς φίλους της απευθύνω τα ειλικρινή μου συλλυπητήρια», καταλήγει η δήλωση της Λίνας Μενδώνη.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT