Με κατάνυξη γιορτάστηκε η Ανάσταση σε όλη τη χώρα

Με κατάνυξη γιορτάστηκε η Ανάσταση σε όλη τη χώρα

1' 37" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το Αγιο Φως έφθασε στην Αθήνα από τα Ιεροσόλυμα, λίγο μετά τις 8 το βράδυ του Μεγάλου Σαββάτου, με ειδική πτήση η οποία προσγειώθηκε στο «Ελευθέριος Βενιζέλος».

Από εκεί, συνέχισε το «ταξίδι» του προς το μετόχι του Παναγίου Τάφου στην Πλάκα και -αεροπορικώς- προς όλες τις άλλες γωνιές της Ελλάδας. 

Με κατάνυξη γιορτάστηκε η Ανάσταση σε όλη τη χώρα-1
(Φωτ. INTIME NEWS)

Ελληνική διπλωματική αποστολή με επικεφαλής τον υφυπουργό Εξωτερικών, Γιώργο Κώτσηρα, είχε βρεθεί νωρίτερα στον Πανίερο Ναό της Αναστάσεως στα Ιεροσόλυμα προκειμένου να παραστεί στην Τελετή Αφής του Αγίου Φωτός το οποίο και παρέλαβε από τον Μακαριώτατο Πατριάρχη Ιεροσολύμων Θεόφιλο Γ΄. 

Σημειώνεται ότι τα μέτρα ασφαλείας ήταν δρακόντια φέτος, εξαιτίας και του πολέμου, ενώ μέσα στον Ναό της Αναστάσεως βρέθηκαν λιγότεροι προσκυνητές από ό,τι τα προηγούμενα χρόνια.

«Ευχόμεθα αυτό το φως να φωτίζει τις διάνοιες των ανθρώπων, να θερμαίνει τις καρδιές τους, ιδιαιτέρως να φωτίζει τις διάνοιες των αρχόντων του κόσμου τούτου, οι οποίοι λαμβάνουν αποφάσεις για τις τύχες των ανθρώπων», ανέφερε ο Πατριάρχης Ιεροσολύμων κατά την παράδοση του Αγίου Φωτός στην ελληνική αντιπροσωπεία.

Με κατάνυξη γιορτάστηκε η Ανάσταση σε όλη τη χώρα-2
(Φωτ. INTIME NEWS)

«Εν μέσω ιδιαίτερων συνθηκών φέτος, είχαμε τη μεγάλη τιμή και ευλογία να παραστούμε στην Τελετή Αφής του Αγίου Φωτός στον Ιερό Ναό της Αναστάσεως στα Ιεροσόλυμα», ανέφερε κατά την άφιξή του στο «Ελευθέριος Βενιζέλος», ο υφυπουργός Εξωτερικών Γιώργος Κώτσηρας.

«Η ελληνική αποστολή παρέλαβε από τον Μακαριώτατο Πατριάρχη Ιεροσολύμων Θεόφιλο το Αγιο Φως, εκφράζοντας, παράλληλα, τη στήριξη της Ελληνικής Πολιτείας στο Ελληνορθόδοξο Πατριαρχείο Ιεροσολύμων και στη σημαντική συνεισφορά του στη διατήρηση της ελληνορθόδοξης παρουσίας στην ευρύτερη περιοχή», προσέθεσε ο ΥΦΥΠΕΞ.

Με κατάνυξη γιορτάστηκε η Ανάσταση σε όλη τη χώρα-3
(Φωτ. INTIME)

Στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αθηνών, για την Ακολουθία της Ανάστασης, βρέθηκαν η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου και ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Νίκος Ανδρουλάκης.

«Με την Ανάσταση του Κυρίου η ελπίδα γεμίζει και πάλι τις ψυχές μας. Εύχομαι το αναστάσιμο φως να γίνει οδηγός όλων μας προς έναν κόσμο χωρίς πολέμους, συγκρούσεις και μίση, με αγάπη και κατανόηση προς τον συνάνθρωπο. Χριστός Ανέστη! Χρόνια πολλά!», δήλωσε, από την πλευρά της, η Πρόεδρος της Δημοκρατίας. 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT