Πάσχα: Τραυματισμοί από κροτίδες και βεγγαλικά στη διάρκεια των εορτασμών

Πάσχα: Τραυματισμοί από κροτίδες και βεγγαλικά στη διάρκεια των εορτασμών

Στα Χανιά ένας 15χρονος έχασε δάχτυλα από το δεξί του χέρι και νοσηλεύεται, ενώ παρόμοιο περιστατικό, με θύμα ενήλικα καταγράφηκε στα Καλύβια.

1' 12" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η χρήση κροτίδων, βεγγαλικών και αυτοσχέδιων ειδών πυροτεχνίας στους εορτασμούς της Ανάστασης παρά τις εκκλήσεις των αρχών για την αποφυγή τους, επιφέρει βαρύ κόστος κάθε χρονιά.

Οπως αναφέρει ρεπορτάζ της ΕΡΤ, στα Χανιά ένας 15χρονος έχασε δάχτυλα από το δεξί του χέρι και νοσηλεύεται τραυματισμένος, ενώ παρόμοιο περιστατικό, με θύμα ενήλικα καταγράφηκε και στην Αθήνα, συγκεκριμένα στα Καλύβια.

Ειδικότερα, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, στην Αθήνα το τελευταίο 24ωρο, από τις 20:00 έως τις 6:00 καταγράφηκαν 5 περιστατικά, με το πιο σοβαρό να στα Καλύβια πριν την Ανάσταση το οποίο κατέληξε στον ακρωτηριασμό δακτύλων από βεγγαλικά.

Από τους πέντε τραυματίες οι τρεις διακομίστηκαν στο νοσοκομείο με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ. Κανείς από τους τραυματίες δεν ήταν ανήλικος.

Τρεις συλλήψεις σε Ημαθία και Κιλκίς

Στη σύλληψη τριών ατόμων για παραβάσεις της νομοθεσίας περί βεγγαλικών και φωτοβολίδων σε ισάριθμες διαφορετικές περιπτώσεις, προχώρησαν αστυνομικοί στην Αλεξάνδρεια του νομού Ημαθίας και στο Κιλκίς.

Οπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ., στην πρώτη περίπτωση, συνελήφθη το πρωί του Μεγάλου Σαββάτου σε περιοχή της Ημαθίας ένας ανήλικος, καθώς στη κατοχή του βρέθηκαν 96 κροτίδες και τέσσερα είδη πυροτεχνίας. Επίσης, συνελήφθη η μητέρα του για παραμέληση εποπτείας ανηλίκου.

Στη δεύτερη περίπτωση, συνελήφθη χθες το μεσημέρι σε περιοχή του Κιλκίς ένας άνδρας, καθώς σε έλεγχο στο όχημα που οδηγούσε, βρέθηκαν τρεις κροτίδες και ένα μαχαίρι.

Τέλος, συνελήφθη χθες το απόγευμα στο Κιλκίς ένας ανήλικος, καθώς στη κατοχή του βρέθηκαν και κατασχέθηκαν επτά κροτίδες.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ, ΕΡΤ

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT