Ενδοοικογενειακή βία και κακοποιήσεις ζώων – Διήμερο σεμινάριο για δικαστές και εισαγγελείς

Ενδοοικογενειακή βία και κακοποιήσεις ζώων – Διήμερο σεμινάριο για δικαστές και εισαγγελείς

Το σεμινάριο θα πραγματοποιηθεί το Σαββατοκύριακο 11 και 12 Μαΐου 2024 στο Grand Hyatt Athens – Συντονίστρια θα είναι η δημοσιογράφος Ιωάννα Μάνδρου

1' 28" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Θέματα ενδοοικογενειακής βίας και βίας κατά των ζώων με κακοποιήσεις πάσης φύσεως αποτελούν το αντικείμενο διήμερου σεμιναρίου για δικαστικούς και εισαγγελικούς λειτουργούς που πραγματοποιείται στην Αθήνα στις 11 και 12 Μαϊου.

Το σεμινάριο τελεί υπό την Αιγίδα της Α.Ε. Προέδρου της Δημοκρατίας Κατερίνας Σακελλαροπούλου και οργανώνεται από την Zero Stray Pawject, με τη συνδρομή και παρουσία του Αρείου Πάγου και της Εισαγγελίας του Αρείου Πάγου και τη συμμετοχή της Ειδικής Γραμματείας για την Προστασία των Ζώων. Παρούσες στο σεμινάριο θα είναι τόσο η Πρόεδρος του Αρείου Πάγου Ιωάννα Κλάπα όσο και η Εισαγγελέας Γεωργία Αδειλίνη αλλά και η εποπτεύουσα από την Εισαγγελία του Αρείου Πάγου θέματα προστασίας των ζώων αντεισαγγελέας Αναστασία Μασούρα.

Σκοπός του σεμιναρίου είναι η παρουσίαση βέλτιστων πρακτικών σε δικαστές και εισαγγελείς όσον αφορά το ισχύον νομοθετικό πλαίσιο για την προστασία των ζώων και τη σύνδεση της κακοποίησης τους με την ενδοοικογενειακή βία, την κακοποίηση των παιδιών ακόμα και με το οργανωμένο έγκλημα και την τρομοκρατία.

Η κακοποίηση των ζώων αποτελεί άλλωστε την πρώτη ένδειξη σε ένα δυσλειτουργικό περιβάλλον, καθώς ακολουθούν και άλλου τύπου κακοποιήσεις.

Η Ελλάδα είναι από μία από τις ελάχιστες χώρες που κατέστησαν τον βασανισμό και την φόνευση ζώου ως κακούργημα. Οι αναφορές τέτοιων περιστατικών αυξάνονται ραγδαία με τους ειδικούς να μιλούν για τον σκοτεινό αριθμό εγκληματικότητας καθώς τα στοιχεία που υπάρχουν αποτελούν την κορυφή του παγόβουνου. Περισσότεροι από 13 ομιλητές τόσο από την Ελλάδα όσο και από τις ΗΠΑ και το Ηνωμένο Βασίλειο θα προβούν σε σχετικές τοποθετήσεις.

Το διήμερο σεμινάριο θα πραγματοποιηθεί το Σαββατοκύριακο 11 και 12 Μαΐου 2024 στο Grand Hyatt Athens στις 10 το πρωί. Συντονίστρια του σεμιναρίου είναι η δημοσιογράφος Ιωάννα Μάνδρου.

Το σεμινάριο χρηματοδοτείται αποκλειστικά από την Zero Stray Pawject και το Battersea, μια κορυφαία φιλανθρωπική οργάνωση για την ευζωία των ζώων στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT