ΕΛ.ΑΣ: Συνελήφθη οδηγός που πέρασε 12 φανάρια με «κόκκινο» και οδηγούσε στο αντίθετο ρεύμα

ΕΛ.ΑΣ: Συνελήφθη οδηγός που πέρασε 12 φανάρια με «κόκκινο» και οδηγούσε στο αντίθετο ρεύμα

Του επιβλήθηκαν διοικητικές κυρώσεις 10.640 ευρώ και 150 βαθμοί ποινής στο point system, ενώ ενημερώθηκε η αρμόδια υπηρεσία για την επιβολή περαιτέρω προστίμου 10.000, καθώς η μοτοσυκλέτα ήταν ανασφάλιστη

1' 2" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στη σύλληψη ενός 36χρονου οδηγού μοτοσικλέτας για πληθώρα παραβάσεων του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας προχώρησαν οι αστυνομικές Αρχές, επιβάλλοντας πρόστιμο 10.640 ευρώ.

Ο άνδρας, ο οποίος αναζητούνταν από την ΕΛ.ΑΣ. καθώς δεν είχε συμμορφωθεί στις υποδείξεις αστυνομικών για διενέργεια ελέγχου στη Βουλιαγμένη, το βράδυ της 8ης Μαΐου, κατηγορείται για επικίνδυνη οδήγηση, απείθεια και απόπειρα επικίνδυνης σωματικής βλάβης.

Ειδικότερα, ο 36χρονος οδηγός της μοτοσικλέτας, η οποία δεν έφερε πινακίδα κυκλοφορίας, κινούμενος στην παραλιακή – Λ. Κηφισού – Λ. Αθηνών – Ν.Ε.Ο. Αθηνών-Κορίνθου – Μέγαρα, προέβη σε επικίνδυνες οδηγικές συμπεριφορές.

Μεταξύ άλλων, οδηγούσε με υπερβολική ταχύτητα, παραβίασε 12 ερυθρούς σηματοδότες, ενώ κινήθηκε στο αντίθετο ρεύμα, πραγματοποιώντας επικίνδυνους ελιγμοούς για την αποφυγή των αστυνομικών μπλόκων.

Καθ’ όλη τη διάρκεια της κίνησης του, επιτηρούνταν από υπηρεσιακά οχήματα της ΕΛ.ΑΣ., προκειμένου να αποφευχθεί ο κίνδυνος πρόκλησης τροχαίου με άλλο όχημα ή πεζό, ενώ παράλληλα καλούνταν διαρκώς να ακινητοποιήσει το όχημα.

Για τις παραβάσεις του ΚΟΚ, επιβλήθηκαν διοικητικές κυρώσεις 10.640 ευρώ και 150 βαθμοί ποινής στο point system (Σύστημα Ελέγχου Συμπεριφοράς Οδηγών).

Επιπλέον, ενημερώθηκε η αρμόδια υπηρεσία για την επιβολή περαιτέρω διοικητικού προστίμου 10.000, καθώς η μοτοσυκλέτα ήταν ανασφάλιστη και είχε δηλωθεί από το 2019 η ακινησία της.

Ο 36χρονος οδηγός, με τη σε βάρος του σχηματισθείσα δικογραφία, οδηγήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT