Αρειος Πάγος: Δεν δόθηκε εντολή για παρέμβαση στα δικαστήρια του Βόλου

Αρειος Πάγος: Δεν δόθηκε εντολή για παρέμβαση στα δικαστήρια του Βόλου

Τι αναφέρει στην ανακοίνωσή της η Εισαγγελία του Αρείου Πάγου

1' 9" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η Εισαγγελία του Αρείου Πάγου, με αφορμή επεισόδιο που σημειώθηκε μεταξύ της συνηγόρου πολιτών του Βόλου, Ζωής Κωνσταντοπούλου και δικαστικών λειτουργών στα δικαστήρια του Βόλου και την προσωρινή κράτηση πολίτη, δηλώνει ότι «ουδέποτε οποιοσδήποτε εισαγγελέας αυτής (σ.σ.: του Αρείου Πάγου) έδωσε εντολή στην προϊσταμένη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Βόλου, να αφεθεί ελεύθερος πολίτης, που είχε κρατηθεί, με απόφαση προέδρου δικαστηρίου του Βόλου.

Ειδικότερα, η ανακοίνωση της Εισαγγελίας του Αρείου Πάγου έχει ως εξής:

«Η Εισαγγελία του Αρείου Πάγου, με αφορμή δημοσιεύματα κυρίως του ηλεκτρονικού τύπου του Νομού Μαγνησίας, δηλώνει, ότι ουδέποτε οποιοσδήποτε Εισαγγελέας αυτής έδωσε εντολή στην Προϊσταμένη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Βόλου, να αφεθεί ελεύθερος πολίτης, που είχε κρατηθεί, με απόφαση Προέδρου Δικαστηρίου του Βόλου και διαβεβαιώνει, ότι όλα τα Δικαστήρια της χώρας εφαρμόζουν, πιστά, το νόμο, ανεξάρτητα από την ιδιότητα των διαδίκων ή των Δικηγόρων τους, όπως έγινε και στην προκειμένη περίπτωση από τις Δικαστικές και Εισαγγελικές Αρχές του Βόλου».

Σύμφωνα με δημοσιεύματα κυρίως του ηλεκτρονικού Τύπου του Νομού Μαγνησίας, το επεισόδιο σημειώθηκε στα δικαστήρια, όπου η Ζωή Κωνσταντοπούλου εκπροσωπούσε δύο πολίτες, οι οποίοι είχαν μηνυθεί από τη Δημοτική Αρχή για παράνομη βία κατά τη διάρκεια συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου στον Βόλο το 2017, με θέμα τον βιολογικό καθαρισμό.

Κατά την εκδίκαση της υπόθεσης, η πρόεδρος της έδρας έδωσε εντολή να κρατηθεί ένας άνδρας από το κοινό, ο οποίος πλησίασε την έδρα εξαπολύοντας πυρά για τον τρόπο λειτουργίας των δικαστηρίων.

Πηγή: ΑΠΕ

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT