Φυλακές Χανίων: Συνελήφθη σωφρονιστικός υπάλληλος για απόπειρα εισαγωγής κινητών

Φυλακές Χανίων: Συνελήφθη σωφρονιστικός υπάλληλος για απόπειρα εισαγωγής κινητών

Προσπάθησε να τα εισαγάγει εντός φυλακής, αφήνοντάς τα σε σημείο από όπου θα τα παραλάμβαναν κρατούμενοι. Αφέθηκε ελεύθερος μέχρι την εκδίκαση της υπόθεσης

1' 12" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ενας 27χρονος υπάλληλος της εξωτερικής φρουράς των φυλακών Αγιάς Χανίων συνελήφθη καθώς διαπιστώθηκε ότι προσπάθησε να εισαγάγει εντός της φυλακής κινητά τηλέφωνα, αφήνοντάς τα σε σημείο από όπου θα τα παραλάμβαναν κρατούμενοι. Ο συλληφθείς οδηγήθηκε ενώπιον των εισαγγελικών και ανακριτικών Αρχών και αφέθηκε ελεύθερος μέχρι την εκδίκαση της υπόθεσης.

Μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο πρόεδρος της Ενωσης Εξωτερικής Φρουράς Καταστημάτων Κράτησης, Παναγιώτης Σταφυλαράκης, είπε πως «πρόκειται για μία υπόθεση που μας θύμωσε, απογοήτευσε και μας στεναχώρησε. Το συγκεκριμένο πρόσωπο βρισκόταν στην Εξωτερική Φρουρά το τελευταίο διάστημα των επτά μηνών. Πριν υπηρετούσε ως εσωτερικός σωφρονιστικός υπάλληλος».

«Ως υπηρεσία δεν έχουμε δώσει δικαιώματα και νιώθουμε από τη μία άβολα με αυτό που συνέβη κι από την άλλη τυχεροί που τον εντοπίσαμε και παραδόθηκε στη δικαιοσύνη» πρόσθεσε, τονίζοντας πως τέτοιες πράξεις είναι πολύ επικίνδυνες για το προσωπικό «διότι μπορεί κατά τη μεταφορά κρατουμένων είτε σε δικαστήριο είτε σε νοσοκομείο που εκτελούν οι υπηρετούντες στην Εξωτερική Φρουρά, ένας επίορκος φρουρός να δημιουργήσει πρόβλημα σε συναδέλφους του ή ακόμα και σε κρατούμενους».

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε η Ενωση, αναφέρεται πως «είναι η πρώτη και θέλουμε να πιστεύουμε η τελευταία περίπτωση που “συνάδελφος” προδίδει την εμπιστοσύνη των συναδέλφων και του νόμου και σαν Ενωση Υπαλλήλων Εξωτερικής Φρουράς Καταστημάτων Κράτησης Ν. Χανίων επιθυμούμε την παραδειγματική τιμωρία του για την παράβαση της αποστολής που του είχε αναθέσει η Πολιτεία και για τη σπίλωση της τιμής και της υπόληψης των συναδέλφων και της υπηρεσίας μας».

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT