Θεσσαλονίκη: Κάθειρξη 23 ετών σε 50χρονο για σεξουαλική κακοποίηση της 10χρονης ανιψιάς του

Θεσσαλονίκη: Κάθειρξη 23 ετών σε 50χρονο για σεξουαλική κακοποίηση της 10χρονης ανιψιάς του

Το δικαστήριο τον έκρινε ένοχο για βιασμό κατ' εξακολούθηση (τετελεσμένο και σε απόπειρα), γενετήσιες πράξεις με ανήλικη (κάτω των 12 ετών) και προσβολή γενετήσιας αξιοπρέπειας με ανήλικη παθούσα, χωρίς να του αναγνωρίσει κανένα ελαφρυντικό.

1' 6" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Συνολική κάθειρξη 23 ετών (με εκτιτέα τα 20) επέβαλε το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Θεσσαλονίκης σε 50χρονο που καταγγέλθηκε για ασελγείς πράξεις σε βάρος της 10χρονης ανιψιάς του.

Το δικαστήριο τον έκρινε ένοχο για βιασμό κατ’ εξακολούθηση (τετελεσμένο και σε απόπειρα), γενετήσιες πράξεις με ανήλικη (κάτω των 12 ετών) και προσβολή γενετήσιας αξιοπρέπειας με ανήλικη παθούσα, χωρίς να του αναγνωρίσει κανένα ελαφρυντικό. Μετά την ετυμηγορία του δικαστηρίου, ο 50χρονος επέστρεψε στις φυλακές.

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, οι πράξεις τελέστηκαν εντός του 2021 σε περιοχή έξω από τη Θεσσαλονίκη. Είχε προηγηθεί καταγγελία των γονιών της 10χρονης (τότε) παθούσας, στους οποίους απευθύνθηκε η ανήλικη. Η δικογραφία περιλαμβάνει μηνύματα ακατάλληλου περιεχομένου που αντάλλασσε ο 50χρονος με την ανιψιά του, όπως επίσης τις καταγγελίες της ανήλικης για τη σεξουαλική της κακοποίηση.

Καταθέτοντας πάντως ως μάρτυρες στο δικαστήριο, οι γονείς της ανήλικης μετέβαλαν τις αρχικές τους καταγγελίες, ανακαλώντας το περιεχόμενό τους. Στην αγόρευσή της, η εισαγγελέας της έδρας ζήτησε την ενοχή του κατηγορούμενου και σχολιάζοντας την ψυχιατρική πραγματογνωμοσύνη στην οποία υπεβλήθη η ανήλικη ανέφερε ότι η παθούσα «δεν είχε λόγο να πει ψέματα […] και μετέφερε λεπτομέρειες για όσα συνέβαιναν».

Στην απολογία του ο 50χρονος αρνήθηκε όλες τις κατηγορίες, τονίζοντας ότι δεν βρέθηκε ποτέ μόνος του με την ανήλικη, ενώ χαρακτήρισε «εκδικητική» την καταγγελία διότι είχε αποκαλύψει ένα μυστικό της ανήλικης στη μητέρα της.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT