Λαμία: Η ανακοίνωση της εταιρείας catering για τα «κρούσματα γαστρεντερίτιδας» μετά από σχολικό γεύμα

Λαμία: Η ανακοίνωση της εταιρείας catering για τα «κρούσματα γαστρεντερίτιδας» μετά από σχολικό γεύμα

Υπήρξαν περιπτώσεις παιδιών που διακομίσθηκαν στο νοσοκομείο. Παρέμβαση εισαγγελέα και διερεύνηση της υπόθεσης ζήτησαν γονείς

1' 44" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Μαζική τροφική δηλητηρίαση σημειώθηκε σε τουλάχιστον δύο δημοτικά σχολεία στη Λαμία, έπειτα από κατανάλωση σχολικού γεύματος.

Σύμφωνα με την ΕΡΤ, δεκάδες μαθητές παρουσίασαν συμπτώματα, όπως εμετούς και διάρροιες, ενώ υπήρξαν περιπτώσεις παιδιών που διακομίσθηκαν στο νοσοκομείο.

Την άμεση διερεύνηση της υπόθεσης ζήτησαν ορισμένοι γονείς, οι οποίοι μετέβησαν στον εισαγγελέα Λαμίας, ενώ ανακοίνωση εξέδωσε η εταιρεία catering που παράγει και διανέμει τα σχολικά γεύματα.

Σε επιστολή της, η εταιρεία κάνει λόγο για «κρούσματα γαστρεντερίτιδας σε αριθμό μαθητών δημοτικών σχολείων», τα οποία φέρεται να συνδέονται με «κατανάλωση σχολικού γεύματος, το οποίο παράγεται και διανέμεται από την εταιρεία μας». Εκφράζοντας τη λύπη της, επισημαίνει πως «ήδη το θέμα διερευνάται με τη δέουσα υπευθυνότητα», ενώ «δείγματα έχουν ήδη σταλεί στο Χημείο για εργαστηριακή ανάλυση».

«Ανεξάρτητα από ευθύνη ή μη της εταιρείας μας, εκφράζουμε τη λύπη μας και τη συμπαράστασή μας στα παιδιά και τους γονείς. Αναμένουμε τα σχετικά πορίσματα των διενεργούμενων ελέγχων και δηλώνουμε ότι στην περίπτωση που προκύψει η οποιαδήποτε δική μας, έστω και παραμικρή, πλημμέλεια, εξυπακούεται ότι αναλαμβάνουμε την ευθύνη μας και τις συνέπειές της», καταλήγει η επιστολή.

Τι αναφέρει η εταιρεία catering

«Χθες 16-5-2024 παρουσιάσθηκαν κρούσματα γαστρεντερίτιδας σε αριθμό μαθητών δημοτικών σχολείων στον Δήμο Λαμιέων. Το γεγονός φέρεται να συνδέεται με την κατανάλωση σχολικού γεύματος, το οποίο παράγεται και διανέμεται από την εταιρεία μας.

Hδη το θέμα διερευνάται με τη δέουσα υπευθυνότητα, όπως προβλέπεται, βάσει των εφαρμοζόμενων διαδικασιών και πρωτοκόλλων, από τους αναγκαίους φορείς και αρμόδιες αρχές, στις οποίες παρέχουμε την οποιαδήποτε πληροφορία και στοιχείο μας ζητηθεί. Δείγματα έχουν ήδη σταλεί στο Χημείο για εργαστηριακή ανάλυση.

Το συμβάν αυτό, πρωτοφανές για την εταιρεία μας, καθώς όμοιό του δεν έχει εμφανισθεί ποτέ στην υπέρ τριακονταετή παρουσία της στον χώρο της σίτισης, χρήζει ιδιαίτερης προσοχής και διερευνήσεως, καθώς επί συνόλου 2033 διανεμηθεισών μερίδων εμφανίσθηκε σε περιορισμένο αριθμό περιπτώσεων.

Ανεξάρτητα από ευθύνη ή μη της εταιρείας μας, εκφράζουμε τη λύπη μας και τη συμπαράστασή μας στα παιδιά και τους γονείς. Αναμένουμε τα σχετικά πορίσματα των διενεργούμενων ελέγχων και δηλώνουμε ότι στην περίπτωση που προκύψει η οποιαδήποτε δική μας, έστω και παραμικρή, πλημμέλεια, εξυπακούεται ότι αναλαμβάνουμε την ευθύνη μας και τις συνέπειές της».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT