ΣτΕ: Προσωρινή αναστολή λειτουργίας λόγω εργασιών – Πού «μετακομίζουν» οι δικαστές

ΣτΕ: Προσωρινή αναστολή λειτουργίας λόγω εργασιών – Πού «μετακομίζουν» οι δικαστές

Σύμφωνα με τα έως τώρα δεδομένα, η περίοδος αναστολής λειτουργίας του Συμβουλίου της Επικρατείας τοποθετείται μεταξύ των τελευταίων ημερών του Ιουνίου και του πρώτου 20ήμερου του Ιουλίου

1' 34" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σε προσωρινή αναστολή της λειτουργίας του προχωράει το Συμβούλιο της Επικρατείας, λόγω μεγάλων επισκευαστικών εργασιών που έχουν ξεκινήσει στο Αρσάκειο Μέγαρο, όπου στεγάζεται.

Για τον προσδιορισμό του ακριβούς διαστήματος της αναστολής λειτουργίας του ΣτΕ, αναμένεται η υπογραφή της σχετικής υπουργικής απόφασης από τον υπουργό Δικαιοσύνης, Γιώργο Φλωρίδη.

Σύμφωνα με τα έως τώρα δεδομένα, η περίοδος τοποθετείται μεταξύ των τελευταίων ημερών του Ιουνίου και του πρώτου 20ήμερου του Ιουλίου. Ο ακριβής χρόνος είναι σε συνάρτηση με την πορεία των έργων διαμόρφωσης του κτιρίου όπου θα μεταφερθεί το ΣτΕ.

Πού θα στεγαστούν οι υπηρεσίες

Μέχρι το πέρας των εργασιών, το ΣτΕ θα μεταφερθεί σε δύο κτίρια, στο κέντρο της Αθήνας. Το πρώτο βρίσκεται στη συμβολή των οδών Σοφοκλέους και Αιόλου, όπου παλαιά στεγαζόταν η Εμπορική Τράπεζα και σήμερα η Alpha, απέναντι από το παλαιό Χρηματιστήριο. Εχει έκταση 7.700 τ.μ. και ήδη στο κτίριο διαμορφώνονται αίθουσες συνεδριάσεων, διασκέψεων, ηλεκτρολογικές εγκαταστάσεις, διαχωριστικά χώρου, κ.λπ.

Το δεύτερο κτίριο που θα μεταφερθεί μέρος του ΣτΕ βρίσκεται επί της οδού Ιπποκράτους, μέσα στη στοά που έχει έξοδο στην οδό Πανεπιστημίου, στο οποίο έως πρόσφατα στεγαζόταν εμπορικό κατάστημα. Η μίσθωση αυτή θα είναι για 5 χρόνια και θα στεγαστούν βασικά οι επίκουροι δικαστές, οι οποίοι για πρώτη φορά θα συνδράμουν στο έργο των δικαστών του ΣτΕ. Η έκταση του ορόφου αυτού είναι 650 τ.μ.

Οι εργασίες στο Αρσάκειο Μέγαρο

Οι επισκευές στο Αρσάκειο Μέγαρο, όπως είχε γνωστοποιήσει το υπουργείο Δικαιοσύνης, είχαν αρχικό προϋπολογισμό 13,2 εκατ. ευρώ, με χρηματοδότηση από το Ταμείο Ανάπτυξης και Ανθεκτικότητας. Ωστόσο, υπήρξε συμπληρωματική χρηματοδότηση 4,5 εκατ. ευρώ, ανεβάζοντας το συνολικό ποσό των επισκευών στα 17,7 εκατ. ευρώ.

Η σύμβαση αποκατάστασης του Αρσακείου υπεγράφη με ανάδοχο του έργου την εταιρεία «P&C Development», με τη συμφωνία ότι δεν θα εκκενωθεί το κτίριο. Ομως, στη συνέχεια, διαπιστώθηκε ότι δεν μπορεί να πραγματοποιηθούν οι επισκευές, ενώ το δικαστήριο θα λειτουργεί. Ετσι, αποφασίστηκε ότι το κτίριο του Αρσακείου πρέπει να εκκενωθεί.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT