Κηφισιά – Τραυματισμός μαθητή: Ερωτήματα για τις εργασίες σε σχολικό ωράριο

Κηφισιά – Τραυματισμός μαθητή: Ερωτήματα για τις εργασίες σε σχολικό ωράριο

1' 16" χρόνος ανάγνωσης

Προβληματίζει ο τραυματισμός 9χρονου μαθητή του 3ου Δημοτικού Σχολείου στην Κηφισιά, καθώς γενικευμένη είναι η εντύπωση για τα προβλήματα των σχολικών υποδομών, τις αστοχίες κατά την κατασκευή και την κακή συντήρησή τους. Το παιδί πλακώθηκε από καγκελόπορτα κατά την αποχώρηση των μαθητών μετά τη λήξη των μαθημάτων. Η πόρτα είχε τοποθετηθεί πριν από λίγες μέρες, καθώς γίνονταν έργα περίφραξης του σχολείου, αλλά λέγεται ότι δεν είχε στερεωθεί καλά. Την ώρα που η πόρτα έπεσε και χτύπησε το αγοράκι, μαζί του βρίσκονταν άλλα δύο παιδιά που δεν χτύπησαν.

Το παιδί διακομίσθηκε στο Νοσοκομείο Παίδων Πεντέλης και υποβλήθηκε σε εξετάσεις, καθώς παραπονιόταν για πόνους στη σπονδυλική στήλη. Διαπιστώθηκε ότι η κατάστασή του δεν εμπνέει ανησυχία. Οι αστυνομικές αρχές προχώρησαν σε τρεις συλλήψεις, του εργολάβου και δύο ατόμων που είχαν πάρει μέρος στις εργασίες.

Ερώτημα πάντως είναι πώς έγινε δεκτό από τους αρμοδίους στον Δήμο Κηφισιάς οι εργασίες να γίνουν εν ώρα λειτουργίας του σχολείου, το οποίο μάλιστα είναι δημοτικό και τα παιδιά κινούνται στον προαύλιο χώρο παίζοντας. Οπως ανακοινώθηκε, ο Δήμος Κηφισιάς προχωράει άμεσα σε καταγγελία της σχετικής σύμβασης με τον εργολάβο του έργου, ενώ ξεκινάει τις διαδικασίες για να διερευνηθούν οι συνθήκες του συμβάντος.

Κηφισιά – Τραυματισμός μαθητή: Ερωτήματα για τις εργασίες σε σχολικό ωράριο-1

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας από γονείς έξω από το δημαρχείο

Το πρωί της Τετάρτης, γονείς από το δημοτικό σχολείο πραγματοποίησαν συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το δημαρχείο. 

Ειδικότερα, οι γονείς υποστηρίζουν ότι το συγκεκριμένο σχολείο αντιμετωπίζει πολλά και χρόνια προβλήματα. Μάλιστα, τον Φεβρουάριο είχε πέσει ψευδοροφή σε τάξη του ίδιου σχολείου.

Οσον αφορά την υγεία του παιδιού που τραυματίστηκε, αναμένεται να λάβει σήμερα εξιτήριο. 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT