Δωρεάν μαθήματα κατάρτισης ψηφιακών δεξιοτήτων

Δωρεάν μαθήματα κατάρτισης ψηφιακών δεξιοτήτων

58" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης υπέγραψε μνημόνιο συνεργασίας με την εταιρεία τεχνολογίας Oracle Ελλάς για τη δωρεάν κατάρτιση 2.500 πολιτών σε τεχνολογίες αιχμής.

Η υπογραφή πραγματοποιήθηκε παρουσία του υπουργού Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Δημήτρη Παπαστεργίου, του αντιπροέδρου Τεχνολογίας της Oracle για Ευρώπη, Μέση Ανατολή και Αφρική Roman Biller και του Country Leader και Cluster Leader Ελλάδος, Βουλγαρίας, Κύπρου και Μάλτας, Στέφανου Διονυσόπουλου.

Στο πλαίσιο της συνεργασίας, προβλέπεται η ενίσχυση πολιτών με τεχνολογικό υπόβαθρο μεσαίας ή υψηλής εξειδίκευσης σε τεχνολογίες αυξημένης ζήτησης στην αγορά εργασίας, ώστε να ενδυναμωθεί η εγχώρια δεξαμενή ταλέντων (pool of talent) σε αναδυόμενες τεχνολογίες.

Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, «οι ενδιαφερόμενοι πολίτες μέσω της Εθνικής Συμμαχίας για τις Ψηφιακές Δεξιότητες και την Απασχόληση, θα έχουν πρόσβαση σε περισσότερα από 40 μαθήματα ασύγχρονης (on demand) κατάρτισης, σε 16 θεματικές ενότητες, συνολικής διάρκειας 250 ωρών. Οι εκπαιδευτικές ενότητες αφορούν σε τεχνολογίες αιχμής, όπως τεχνολογίες υπολογιστικού νέφους, Τεχνητής Νοημοσύνης, ανάπτυξης κινητών εφαρμογών κ.ά. Η διάθεση των πρώτων μαθημάτων αναμένεται να ξεκινήσει εντός του καλοκαιριού 2024. Αξίζει να σημειωθεί ότι τα μαθήματα θα ανανεώνονται κατά τη διάρκεια της τριετούς συνεργασίας, ενώ μετά την επιτυχή ολοκλήρωση της κατάρτισης ο εκπαιδευόμενος με τη συμμετοχή σε εξετάσεις, θα μπορεί να λάβει σχετική πιστοποίηση».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT