Υπό έλεγχο η φωτιά στα Μέγαρα, χωρίς μέτωπο η Βοιωτία – 31 πυρκαγιές στο 24ωρο

Υπό έλεγχο η φωτιά στα Μέγαρα, χωρίς μέτωπο η Βοιωτία – 31 πυρκαγιές στο 24ωρο

Για μεγάλη και έγκαιρη κινητοποίηση επίγειων και εναέριων δυνάμεων στην πυρκαγιά που εκδηλώθηκε στον παράδρομο της Εθνικής Οδού Αθηνών- Λαμίας στη Βοιωτία, έκανε λόγο ο υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Βασίλης Κικίλιας

1' 31" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Υπό έλεγχο τέθηκε η πυρκαγιά που είχε ξεσπάσει σε αγροτοδασική έκταση στην περιοχή Μετόχι Μεγάρων Αττικής.

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, η φωτιά εκδηλώθηκε γύρω στις 13:40, έκαιγε χαμηλή βλάστηση και δεν απειλούσε κατοικίες. Στο σημείο επιχείρησαν συνολικά 32 πυροσβέστες με 1 ομάδα πεζοπόρου τμήματος, 9 οχήματα και 1 ελικόπτερο.

Χωρίς ενεργό μέτωπο η πυρκαγιά στο Ακραίφνιο Βοιωτίας

Επιπλέον, χωρίς ενεργό μέτωπο είναι η πυρκαγιά που ξέσπασε νωρίτερα, το πρωί του Σαββάτου, σε αγροτοδασική έκταση στο 105χλμ του παράδρομου της Ε.Ο. Αθηνών Λαμίας, στο Ακραίφνιο Βοιωτίας.

Οπως έγινε γνωστό από την Πυροσβεστική η φωτιά οριοθετήθηκε άμεσα και δεν απείλησε οικισμό. Στο σημείο παραμένουν ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις και συγκεκριμένα 55 πυροσβέστες με 3 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων και 15 οχήματα ενώ από αέρος επιχείρησαν 3 αεροσκάφη και 1 ελικόπτερο. Συνδρομή παρέχουν επίσης υδροφόρες ΟΤΑ.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Πυροσβεστικής, 31 αγροτοδασικές πυρκαγιές εκδηλώθηκαν το τελευταίο 24ωρο.

Κικίλιας: Μεγάλη και έγκαιρη η κινητοποίηση

Στην μεγάλη και έγκαιρη κινητοποίηση των επίγειων και εναέριων δυνάμεων στην πυρκαγιά που εκδηλώθηκε στον παράδρομο της Εθνικής Οδού Αθηνών- Λαμίας στη Βοιωτία, με αποτέλεσμα η φωτιά να οριοθετηθεί άμεσα και σε μόλις δύο ώρες να μην υπάρχει ενεργό μέτωπο, αναφέρεται μεταξύ άλλων σε ανάρτησή του στο “X” ο υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Βασίλης Κικίλιας.

Συγκεκριμένα ο κ. Κικίλιας επισημαίνει: «Η μεγάλη και έγκαιρη κινητοποίηση επίγειων και εναέριων δυνάμεων στην πυρκαγιά που εκδηλώθηκε στον παράδρομο της Εθνικής Οδού Αθηνών- Λαμίας στη Βοιωτία είχε ως αποτέλεσμα η φωτιά να οριοθετηθεί άμεσα και σε μόλις δύο ώρες να μην υπάρχει ενεργό μέτωπο. Η άμεση απόκριση τριών αεροσκαφών, ενός ελικοπτέρου και 55 πυροσβεστών- συμπεριλαμβανομένων των δασοκομάντος της 4ης ΕΜΟΔΕ- αποτελεί καλή πρακτική για τη διαχείριση των κρίσεων που θα κληθούμε να αντιμετωπίσουμε αυτή τη δύσκολη αντιπυρική περίοδο».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT