Συνελήφθη Τούρκος για τις πυρκαγιές στο όρος Αιγάλεω

Συνελήφθη Τούρκος για τις πυρκαγιές στο όρος Αιγάλεω

Ο 33χρονος συλληφθείς ομολόγησε και θα οδηγηθεί στη Δικαιοσύνη βάσει του νέου νόμου. Το ίδιο άτομο λέγεται πως είχε προ μηνών προσαχθεί κοντά στην πρεσβεια του Ισραήλ καθώς οι κινήσεις του είχαν θεωρηθεί ύποπτες.

1' 26" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στη σύλληψη του ατόμου που ευθύνεται για τις πυρκαγιές στο όρος Αιγάλεω προχώρησαν οι Αρχές, σύμφωνα με την ενημέρωση του υπουργού Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Βασίλη Κικίλια.

«Τρεις φορές αυτό τον μήνα εκδηλώθηκαν πυρκαγιές στο όρος Αιγάλεω. Και τις τρεις οι πυροσβεστικές δυνάμεις πρόλαβαν τη φωτιά πριν επεκταθεί. Σήμερα όμως συνελήφθη ο υπαίτιος εμπρηστής, Τούρκος υπήκοος, που ομολόγησε την εγκληματική του πράξη. Θα οδηγηθεί στη Δικαιοσύνη βάσει του νέου νόμου. Το έχουμε πει πολλές φορές: Με τους εμπρηστές θα είμαστε αμείλικτοι», αναφέρει στην ανάρτησή του ο υπουργός.

Σημειώνεται ότι η πιο πρόσφατη από τις τρεις πυρκαγιές εκδηλώθηκε σήμερα το μεσημέρι και οριοθετήθηκε εντός 20 λεπτών.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο συλληφθείς είναι 33 ετών και φέρεται να είχε κάρτα ασύλου.

Σύμφωνα με νεότερες πληροφορίες προερχόμενες από αξιωματούχους του υπουργείου Πολιτικης Προστασίας, ο Τούρκος που συνελήφθη για τις φωτιές στο όρος Αιγάλεω είχε προ μηνών προσαχθεί κοντά στην πρεσβεια του Ισραήλ καθώς οι κινήσεις του στο σημείο είχαν προκαλέσει την προσοχή των Αρχών.

Η ανακοίνωση της Πυροσβεστικής 

Στην επίσημη ανακοίνωση που έδωσε στη δημοσιότητα το Πυροσβεστικό Σώμα το απόγευμα της Κυριακής, σημειώνεται σχετικά:

«Συνελήφθη σήμερα 26 Μαΐου 2024 στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας από Αξιωματικούς του Πυροσβεστικού Σώματος, της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού (Δ.Α.Ε.Ε.), με την συνδρομή της ΕΛ.ΑΣ αλλοδαπός, ως υπαίτιος πρόκλησης εκ προθέσεως εμπρησμών και κατ’ εξακολούθηση σε αγροτοδασικές εκτάσεις στην Περιφερειακή Αιγάλεω, στον Ασπρόπυργο Αττικής. Ο προαναφερθείς κρατείται και θα οδηγηθεί αύριο, Δευτέρα 27 Μαΐου 2024, ενώπιον του κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών.»

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT