ΥΠΕΣ: Στις 21.00 το πρώτο ασφαλές αποτέλεσμα των ευρωεκλογών

ΥΠΕΣ: Στις 21.00 το πρώτο ασφαλές αποτέλεσμα των ευρωεκλογών

Για μικρότερα κόμματα υπάρχει πιθανότητα να κριθεί λίγο αργότερα το αν θα ξεπεράσουν ή όχι τον πήχυ του 3% και εκλέξουν ευρωβουλευτή, ανέφερε ο γ.γ. Εσωτερικών και Οργάνωσης του υπουργείου Εσωτερικών

1' 16" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Δύο ώρες μετά το κλείσιμο της κάλπης, δηλαδή γύρω στις 21.00, αναμένεται να υπάρξει η πρώτη ασφαλής εικόνα για το εκλογικό αποτέλεσμα των ευρωεκλογών, ανέφερε ο γενικός γραμματέας Εσωτερικών και Οργάνωσης του υπουργείου Εσωτερικών, Αθανάσιος Μπαλέρμπας.

Για τα μικρότερα κόμματα υπάρχει πιθανότητα να κριθεί λίγο αργότερα το αν θα ξεπεράσουν ή όχι τον πήχυ του 3% και εκλέξουν ευρωβουλευτή, υπογράμμισε μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό του ΑΝΤ1.

Για την επιστολική ψήφο, είπε ότι λήγει σήμερα η ημερομηνία για ραντεβού παράδοσης του φακέλου από τους εκλογείς στις προκαθορισμένες εταιρείες ταχυμεταφορών, ενώ μπορεί οι φάκελοι να παραδοθούν και αύριο στις εν λόγω εταιρείες ή να σταλούν μέσω άλλων εταιρειών που τυχόν επιλέξουν οι ψηφοφόροι, αν τους εγγυηθούν ότι θα παραδοθούν εμπρόθεσμα.

Τόνισε πάντως ότι όσοι ψηφοφόροι εντός ελληνικής επικράτειας δεν ψηφίσουν μέσω επιστολής, θα λάβουν ένα μήνυμα το Σάββατο ότι θα μπορούν να ψηφίσουν με φυσική παρουσία μετά τις 11.00 σε εκλογικά τμήματα της περιοχής όπου διαμένουν.

Ανέφερε ακόμη ότι μέχρι στιγμής έχουν επιστραφεί 138.000 φάκελοι με επιστολικές ψήφους, εκ των οποίων 35.370 είναι από το εξωτερικό, από το σύνολο των περίπου 50.000 Ελλήνων του εξωτερικού που έχουν παραλάβει φακέλους για συμμετοχή με επιστολική ψήφο στις ευρωεκλογές.

Ερωτηθείς εάν όλοι θα ψηφίσουν στα ίδια εκλογικά τμήματα με εκείνα των αυτοδιοικητικών εκλογών του περασμένου φθινοπώρου, ο κ. Μπαλέρμπας είπε ότι πάρα πολλοί θα είναι σε διαφορετικά εκλογικά τμήματα και κάλεσε τους εκλογείς να επισκεφθούν την ιστοσελίδα του υπουργείου Εσωτερικών και το πεδίο «Μάθε πού ψηφίζεις», για να ενημερωθούν για το εκλογικό τμήμα στο οποίο θα ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT