Νέα αντιπαράθεση της ΔΕΗ με τους βιομηχανικούς καταναλωτές ενέργειας

Νέα αντιπαράθεση της ΔΕΗ με τους βιομηχανικούς καταναλωτές ενέργειας

48" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Νέα αντιπαράθεση της ΔΕΗ με τους βιομηχανικούς καταναλωτές ενέργειας ανέκυψε απόψε με αφορμή την ανακοίνωση της επιχείρησης που επικαλείται στοιχεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής αναφορικά με το κόστος ηλεκτροδότησης των ηλεκτροβόρων βιομηχανιών στην ΕΕ.

Σε ανακοίνωσή της η Ένωση Βιομηχανικών Καταναλωτών Ενέργειας υποστηρίζει ότι η ΔΕΗ έχει αποφασίσει να διαδραματίσει ενεργό ρόλο στην οριστική αποβιομηχάνιση της χώρας και την καταστροφή κάθε ίχνους εξωστρεφούς παραγωγικής δραστηριότητας και προσθέτει μεταξύ άλλων τα εξής:

«Η ΕΒΙΚΕΝ, μέλη της οποίας είναι όλες οι χαλυβουργικές μονάδες της χώρας, διαψεύδει κατηγορηματικά τα στοιχεία που δόθηκαν στη δημοσιότητα με προφανή σκοπό την παραπλάνηση της κοινής γνώμης και των αρμοδίων αρχών.

Στη μελέτη από την οποία με τόση σπουδή και ζέση αντλεί στοιχεία η ΔΕΗ, έδωσαν στοιχεία μόλις 17 εργοστάσια και κλαδικές ενώσεις. Η τόσο μικρή συμμετοχή (υπάρχουν περίπου 500 εργοστάσια χαλυβουργίας στην Ευρώπη) δεν είναι καθόλου τυχαία. Το κίνητρο για τις εγκαταστάσεις που απολαμβάνουν προνομιακούς όρους τιμολόγησης να αποκαλύψουν τα στοιχεία αυτά (και μάλιστα εθελοντικά!) είναι μηδενικό».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή