Εξαίρεση φαρμάκων από το πλαφόν του ΕΟΠΥΥ

Εξαίρεση φαρμάκων από το πλαφόν του ΕΟΠΥΥ

1' 18" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σε βελτιωτικές αλλαγές στο μέτρο του πλαφόν συνταγογράφησης που έχει θέσει ο ΕΟΠΥΥ στους γιατρούς προχωρεί, τις επόμενες ημέρες, το υπουργείο Υγείας. Το υπουργείο εξαιρεί από το μέτρο ακριβά φάρμακα που χορηγούνται σε σοβαρά ή χρόνια νοσήματα, όπως καρκίνος, νεφρική ανεπάρκεια, μεταμοσχεύσεις κ.ά., και νοσοκομειακούς γιατρούς που συνταγογραφούν στα τακτικά εξωτερικά ιατρεία ή στα τμήματα επειγόντων περιστατικών, προκειμένου να διασφαλίσει ότι δεν θα διαταραχθεί η παροχή φαρμακευτικής περίθαλψης στους ασφαλισμένους. Σημειώνεται ότι ούτε τα εμβόλια υπολογίζονται στο πλαφόν.

O Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος, που έχει ζητήσει την απόσυρση του μέτρου, καλεί τους γιατρούς να αδιαφορήσουν για το πλαφόν συνταγογράφησης και να συνεχίσουν την άσκηση του λειτουργήματός τους, διαμηνύοντας ότι ο σύλλογος θα τους προστατεύσει από οποιαδήποτε κύρωση τυχόν επιβληθεί. Αίτηση ακύρωσης της υπουργικής απόφασης που αφορά το πλαφόν συνταγογράφησης κατέθεσε χθες στο ΣτΕ ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών.

Εν τω μεταξύ, εντός κλίματος πόλωσης ανάμεσα στην κυβέρνηση και την αξιωματική αντιπολίτευση άρχισε χθες στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής η επεξεργασία νομοσχεδίου του υπουργείου Υγείας για το «Πρωτοβάθμιο Εθνικό Δίκτυο Υγείας». Ο κ. Αδ. Γεωργιάδης κατηγόρησε τον ΣΥΡΙΖΑ ότι θέλει να ικανοποιήσει «όποιον χτυπάει την πόρτα του. Και να σας πει κάποιος ότι ο γάιδαρος πετάει, ναι θα του πείτε. Καταψηφίζετε επειδή είστε πολιτικοί υποκριτές», είπε σε εντονότατο ύφος ο υπουργός Υγείας, απαντώντας στην κριτική που δέχθηκε και χθες από τους βουλευτές της αξιωματικής αντιπολίτευσης. «Το νομοσχέδιό σας δεν έχει την παραμικρή πολιτική αξιοπιστία. Το εκλαμβάνουμε ως διαλυτική του χώρου της Υγείας παρέμβαση». Ο υπουργός προανήγγειλε αλλαγές επί του νομοσχεδίου, βάσει προτάσεων που έχουν ήδη διατυπώσει η Ν.Δ. και το ΠΑΣΟΚ, στην αυριανή συνεδρίαση της επιτροπής.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή