Γεράσιμος Παπαδόπουλος: «Ανοιχτό το ενδεχόμενο για έναν ισχυρό μετασεισμό στην Κεφαλονιά»

Γεράσιμος Παπαδόπουλος: «Ανοιχτό το ενδεχόμενο για έναν ισχυρό μετασεισμό στην Κεφαλονιά»

47" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ανοιχτό το ενδεχόμενο για έναν ισχυρό μετασεισμό άφησε ο διευθυντής Ερευνών του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών Γεράσιμος Παπαδόπουλος, σημείωσε όμως ότι η σεισμική δόνηση της Κυριακής, μεγέθους 5,8 βαθμών ήταν πιθανότατα η κύρια.

«Σήμερα είμαστε πιο κοντά στην άποψη ότι ο σεισμός της Κυριακής ήταν και ο κύριος. Δεν αποκλείεται να έχουμε και σεισμούς της τάξης των 5 βαθμών, με περαιτέρω βλάβες σε κτίρια, θα πρέπει οι ιδιοκτήτες να συμβουλευτούν τους μηχανικούς» προειδοποίησε μιλώντας στον ΣΚΑΪ, ενώ πρόσθεσε ότι σημειώθηκαν άλλοι δύο μετασεισμοί, γύρω στις 12:30 το βράδυ, μεγέθους από 4,2 βαθμούς ο καθένας.

Ο κ. Παπαδόπουλος ανέφερε ότι, από την περασμένη Κυριακή, σημειώθηκαν 23 μετασεισμοί με μέγεθος πάνω από 4 βαθμούς, περισσότεροι από 100 με μέγεθος πάνω από 3, και εκατοντάδες μικρότεροι.

Σύμφωνα με τους έως τώρα ελέγχους των μηχανικών, ζημιές παρουσιάζει το 50% των περίπου 300 σπιτιών που έχουν ελεγχθεί σε Ληξούρι και Αργοστόλι. Ακατάλληλο, μετά από ελέγχους, κρίθηκε το λύκειο στο Ληξούρι.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή