Συγκέντρωση του ΠΑΜΕ για την υγεία σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη

Συγκέντρωση του ΠΑΜΕ για την υγεία σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη

1' 24" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας για την υγεία πραγματοποίησαν μέλη του ΠΑΜΕ στην πλατεία Ομονοίας και στην συνέχεια φωνάζοντας συνθήματα, έκαναν πορεία προς την Βουλή, όπου αφού επέδωσαν ψήφισμα διαλύθηκαν ήρεμα.

«Θα πρέπει να οργανωθεί άμεσα παλλαϊκός αγώνας για να ανατραπούν όλα τα αντιλαϊκά μέτρα της κυβέρνησης στον τομέα της Υγείας. Να μην κλείσει, να μην συγχωνευτεί , να μην καταργηθεί κανένα ιατρείο, κανένα Κέντρο Υγείας , καμία υγειονομική μονάδα» ανέφερε σε δηλώσεις του από την συγκέντρωση ο ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας. «Δεν θα πρέπει να πληρώνει ο ελληνικός λαός, ο χαμηλόμισθος , ο χαμηλοσυνταξιούχος , ο άνεργος ούτε ένα ευρώ από την τσέπη του για τα φάρμακά του, για τη στοιχειώδη περίθαλψη» συμπλήρωσε.

Όπως αναφέρει το ΠΑΜΕ «η κυβέρνηση συνεχίζει την δραστική υποχρηματοδότηση των κρατικών νοσοκομείων, των Κέντρων Υγείας, του ΕΟΠΥΥ και των ασφαλιστικών ταμείων. Μεταφέρει όλο και περισσότερο το κόστος των υπηρεσιών Υγείας στις πλάτες των λαϊκών οικογενειών που έχουν γονατίσει από την ανεργία, τους δυσβάστακτους φόρους και την μείωση των λαϊκών εισοδημάτων».

Συλλαλητήριο στην Θεσσαλονίκη

Συλλαλητήριο στο άγαλμα του Βενιζέλου και στη συνέχεια πορεία στο κέντρο της Θεσσαλονίκης πραγματοποίησε το ΠΑΜΕ με αφορμή την επικείμενη ψήφιση του νομοσχεδίου για την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας την προσεχή Πέμπτη. Η πορεία κατέληξε μπροστά στα γραφεία του ΕΟΠΥΥ στην Αριστοτέλους όπου και διαλύθηκε.

Το ΠΑΜΕ ζητά δωρεάν δημόσια υγεία, να μην καταργηθεί και να μη συγχωνευτεί καμία μονάδα Υγείας, πλήρη χρηματοδότηση όλων των δημόσιων μονάδων Υγείας – Πρόνοιας και των ασφαλιστικών ταμείων από τον κρατικό προϋπολογισμό, κατάργηση του εισιτηρίου που πρέπει να καταβάλουν οι ασθενείς για να εξεταστούν στα νοσοκομεία , κατάργηση κάθε ισοδύναμου μέτρο, καθώς επίσης πλήρη και σταθερή απασχόληση για τους γιατρούς τους νοσηλευτές και τους εργαζόμενους στα νοσοκομεία.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή