Στην Κεφαλονιά αύριο το «Aegean Paradise» για να φιλοξενήσει κατοίκους για ένα δίμηνο

Στην Κεφαλονιά αύριο το «Aegean Paradise» για να φιλοξενήσει κατοίκους για ένα δίμηνο

1' 11" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στην Κεφαλλονιά και συγκεκριμένα σε αγκυροβόλιο του Ληξουρίου,αναμένεται να καταπλεύσει αύριο Κυριακή, το 174 μέτρων κρουαζιερόπλοιο «Aegean Paradise», προκειμένου να φιλοξενήσει κατοίκους του νησιού που δεν μπορούν να επιστρέψουν στα σπίτια τους.

Οι κάτοικοι θα μεταφέρονται με λάντζες επί του πλοίου, που θα διατεθεί για τη φιλοξενία 600 κατοίκων για ένα δίμηνο.

Θα δοθούν δωμάτια με θέρμανση και παροχή ζεστού νερού, ενώ κατά τη διάρκεια της παραμονής των φιλοξενουμένων επι του πλοίου θα προσφέρεται πρωϊνό και δείπνο.

Σε επιστολή της προς το υπουργείο Ναυτιλίας και Αιγαίου, η πλοιοκτήτρια και διαχειρίστρια εταιρεία του πλοίου enterprises shipping and trading s.a, συμφερόντων του εφοπλιστή Βίκτωρα Ρέστη, ζητεί να υπάρχει λιμενικό όργανο επί 24ωρου βάσεως για τον έλεγχο των προς επιβίβαση φιλοξενουμένων και τον έλεγχο των αποσκευών τους, ενώ ο πλοίαρχος θα έχει το απόλυτο δικαίωμα άρνησης επιβίβασης τυχόν ανεπιθύμητων. Οι προς επιβίβαση φιλοξενούμενοι θα εφοδιαστούν με ηλεκτρονική κάρτα επιβίβασης που θα φέρει προσωπική φωτογραφία. Επίσης γνωστοποιείται ότι το μεσημεριανό γεύμα, η μετακομιδή των απορριμάτων και η ιατροφαρμακευτική περίθαλψη αλλά και τα μέσα επιβίβασης για τη φιλοξενία στο πλοίο, θα διατίθενται από τις αρχές.

Σημειώνεται ότι λόγω της έκτακτης ανάγκης που έχει δημιουργηθεί στην Κεφαλλονιά, έχει καταπλεύσει στο νησί ναυαγοσωστικό σκάφος του Λιμενικού Σώματος από το Κατάκολο για παροχή συνδρομής, εάν απαιτηθεί.

Επιπρόσθετα, στο νησί έχουν μεταβεί από την προηγούμενη εβδομάδα δεκαπέντε επιπλέον στελέχη από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Πάτρας, καθώς και ο περιφερειάρχης της 3ης Περιφερειακής Διοίκησης Λιμενικού Σώματος- Ελληνικής Ακτοφυλακής.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT