Στη φυλακή οι τέσσερις Τούρκοι

Στη φυλακή οι τέσσερις Τούρκοι

40" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Προφυλακιστέοι κρίθηκαν χθες μετά την απολογία τους στον ανακριτή οι τέσσερις Τούρκοι υπήκοοι κουρδικής καταγωγής, οι οποίοι συνελήφθησαν για κατοχή βαρύτατου οπλισμού σε διαμερίσματα στου Γκύζη και αντιμετωπίζουν κατηγορίες που αφορούν συμμετοχή στην ακροαριστερή τρομοκρατική οργάνωση DHKP-C.

Οι απολογίες τους θεωρήθηκαν τυπικές, καθώς όλοι αρνήθηκαν τις κατηγορίες και υποστήριξαν ότι η δίωξή τους είναι πολιτική και σχετίζεται με τη δράση τους κατά του «αντιδημοκρατικού» καθεστώτος της Τουρκίας. Πάντως, σύμφωνα με τους συνηγόρους τους, στη δικογραφία δεν είχαν συμπεριληφθεί βασικά έγγραφα, όπως η έκθεση κατάσχεσης οπλισμού από την Αντιτρομοκρατική και ότι προτίθενται να απολογηθούν όταν θα έχουν πλήρη γνώση των εις βάρος τους στοιχείων.

Την ίδια στιγμή, συνελήφθη χθες, δυνάμει εντάλματος του Δεκεμβρίου 2013, ένας ακόμη Τούρκος για εμπλοκή του στην υπόθεση έκρηξης σε διαμέρισμα στην Τριανδρία Θεσσαλονίκης το 2011, ενώ αναζητούνται δύο ακόμη άτομα.

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή