Κλειστά τα πολυϊατρεία ΕΟΠΥΥ

Κλειστά τα πολυϊατρεία ΕΟΠΥΥ

41" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Κατεβάζουν «ρολά» τα πολυϊατρεία του ΕΟΠΥΥ, στο πλαίσιο της εφαρμογής του νόμου για την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας. Η διοίκηση του ΕΟΠΥΥ έδωσε την περασμένη εβδομάδα οδηγίες για την παράδοση των μονάδων υγείας του Οργανισμού, η οποία θα πρέπει να έχει ολοκληρωθεί έως αύριο, γεγονός που έχει προκαλέσει έντονες αντιδράσεις των γιατρών.

Τα πολυϊατρεία θα μείνουν «τυπικά» κλειστά για τουλάχιστον 15 ημέρες, οπότε θα ολοκληρωθεί η περίοδος διαθεσιμότητας μέρους του προσωπικού τους που ανήκει σε ειδικές κατηγορίες (ανάπηροι, πολύτεκνοι κ.ά.). Ουσιαστική επαναλειτουργία θα υπάρξει σε ένα μήνα, όταν θα λήξει η περίοδος διαθεσιμότητας του υπόλοιπου προσωπικού, ωστόσο, από το υπουργείο Υγείας εκτιμάται ότι πλήρη λειτουργικότητα θα έχουν τα πολυϊατρεία σε περίπου δύο μήνες, όταν θα έχουν ολοκληρωθεί και οι προσλήψεις επικουρικών γιατρών που θα καλύψουν τα κενά όσων γιατρών του ΕΟΠΥΥ επιλέξουν να μην ακολουθήσουν στο νέο σύστημα.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή