Συνάντηση ΟΛΜΕ – Αρβανιτόπουλου την Παρασκευή

Συνάντηση ΟΛΜΕ – Αρβανιτόπουλου την Παρασκευή

1' 24" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

 Με το προεδρείο της ΟΛΜΕ θα συναντηθεί την Παρασκευή ο υπουργός Παιδείας κ. Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος για το θέμα της επανένταξης στο Δημόσιο των διαθεσίμων εκπαιδευτικών τεχνικής εκπαίδευσης (περίπου 600 από τους συνολικά 1.845), οι οποίοι δεν έχουν ακόμη τοποθετηθεί σε άλλη θέση. Η οκτάμηνη προθεσμία επανένταξής τους λήγει στις 22 Μαρτίου και η ΟΛΜΕ προετοιμάζεται για κινητοποιήσεις ξεκινώντας με συλλαλητήριο στην Αθήνα με τρίωρη στάση εργασίας (11 π.μ.-2 μ.μ. και 2μ.μ.-5 μ.μ.) την Πέμπτη 6 Μαρτίου, και συμμετοχή στην 48ωρη απεργία στις 13-14 Μαρτίου της ΑΔΕΔΥ. Επίσης, το Δ.Σ. της ΟΛΜΕ εισηγείται στις τοπικές ΕΛΜΕ συνέχιση των κινητοποιήσεων με πενθήμερη απεργία από 17 έως 21 Μαρτίου. Η ΟΛΜΕ προτείνει το υπ. Παιδείας να τοποθετήσει τους διαθέσιμους εκπαιδευτικούς σε Σχολές Επαγγελματικής Κατάρτισης και στις υπάρχουσες δομές του Ιδρύματος Νεολαίας και Δια Βίου Μάθησης (ΙΕΚ, ΣΔΕ, ΚΔΒΜ). Την ίδια στιγμή, συνάντηση με τον κ. Αρβανιτόπουλο ζητά η ομοσπονδία ιδιωτικών εκπαιδευτικών ΟΙΕΛΕ αναφορικά με τις καταγγελίες της για ιδιωτικά λύκεια που λειτουργούν παράνομα, χωρίς άδεια.

Έκτακτη χρηματοδότηση από το υπουργείο Παιδείας ζητά η Σύγκλητος του ΑΠΘ για την κάλυψη των ελλείψεων του σε υποδομές, εξοπλισμό, εξειδικευμένο προσωπικό και τεχνογνωσία, ύστερα από το περιστατικό με τον Αργύρης Κουμτζής, τον τυφλό μαθητή, η αίτηση του οποίου να φοιτήσει στο Τμήμα Φυσικής του ΑΠΘ απορρίφθηκε.  Η απόρριψη βασίστηκε στον κανονισμό της Σχολής Φυσικών Επιστημών και ειδικότερα του Τμήματος Φυσικής, το οποίο δεν δέχεται ως φοιτητές άτομα με κινητική αναπηρία στα άνω δύο άκρα ή με προβλήματα όραση λόγω έλλειψης υποδομών, εξοπλισμού και εξειδικευμένου προσωπικού. Η Σύγκλητος αποφάσισε, επίσης, να συσταθεί επιτροπή από καθηγητές, η οποία θα επιλαμβάνεται στο εξής όλων των περιπτώσεων φοιτητών με αναπηρίες που αντιμετωπίζουν προβλήματα ισότιμης πρόσβασης στο ΑΠΘ και θα προτείνει τις δέουσες λύσεις.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή