Τη Δευτέρα στις φυλακές Κορυδαλλού ο πρόεδρος της ΕΤΕΚΑ

Τη Δευτέρα στις φυλακές Κορυδαλλού ο πρόεδρος της ΕΤΕΚΑ

1' 19" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Αδικη και αυστηρή χαρακτήρισαν οι συνήγοροι του προέδρου της ΕΤΕΚΑ και της ομάδας του Ατρομήτου Γ. Σπανού, τη χθεσινή απόφαση προφύλακισής του.

Ανέφεραν ότι στα χέρια τους δεν έχουν ακόμα την αιτιολογική έκθεση, αλλά εκτίμησαν ότι ο Γ. Σπανός κρατήθηκε ως ύποπτος για τέλεση νέων αδικημάτων. Ο πρόεδρος της ΕΤΕΚΑ κρατείται στη ΓΑΔΑ και θα οδηγηθεί αύριο στις φυλακές Κορυδαλλού μαζί με τους άλλους τρεις συγκατηγορουμένους του.

Σήμερα στον ανακριτή απολογούνται οι τέσσερις οδηγοί φορτηγών, ένας εργάτης και ένας πρατηριούχος.

Ο συνήγορος του τμηματάρχη της διεύθυνσης εποπτείας Διαχείρισης Πετρελαιοειδών του υπουργείου ΥΠΕΚΑ που φέρεται να εμπλέκεται στην υπόθεση υπέβαλε ένσταση ακυρότητας του κατηγορητηρίου. Ο συνήγορός του δήλωσε στους δημοσιογράφους ότι τελικά ο πελάτης του ολοκλήρωσε την απολογία του στον ανακριτή και ότι η ένσταση του για το κατηγορητήριο θα κριθεί από το δικαστικό συμβούλιο.

Οι τέσσερις από τους πέντε συλληφθέντες που φέρονται να εμπλέκονται, σύμφωνα με την αστυνομία, σε υπόθεση λαθρεμπορίας καυσίμων κρίθηκαν προφυλακιστέοι μετά την απολογία τους στον ανακριτή και τον εισαγγελέα.

Μεταξύ αυτών που προφυλακίστηκαν εκτός από τον Γιώργο Σπανό, είναι επίσης ο υπεύθυνος εγκαταστάσεων, ένας τελωνειακός και ένας μηχανικός πλοίου.

Ελεύθερη με περιοριστικούς όρους αφέθηκε μία γυναίκα, συνιδιοκτήτρια πρατηρίου υγρών καυσίμων. Θα πρέπει να καταβάλει εγγύηση 20.000 ευρώ ενώ της επιβλήθηκαν επίσης περιοριστικοί όροι — απαγόρευση εξόδου από τη χώρα και παρουσίασή της σε αστυνομικό τμήμα ανά τακτά χρονικά διαστήματα. Στο άκουσμα της απόφασης δημιουργήθηκαν σοβαρά επεισόδια από συγγενείς κατηγορούμενων και εργαζόμενους της ΕΤΕΚΑ με αποτέλεσμα να υπάρξει επέμβαση ανδρών των ΜΑΤ. Μία ομάδα αγνώστων προπηλάκισε τηλεοπτικά συνεργεία τα οποία κατέφυγαν στο κτίριο της εισαγγελίας όπου παραμένουν υπό την προστασία αστυνομικών.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT