Συνελήφθη Αλβανός για το πενταπλό φονικό στην Αγ. Νάπα

Συνελήφθη Αλβανός για το πενταπλό φονικό στην Αγ. Νάπα

1' 9" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στην Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία κρατείται 34χρονος Αλβανός υπήκοος, σε βάρος του οποίου είχε εκδοθεί ευρωπαϊκό ένταλμα σύλληψης για εμπλοκή στην υπόθεση της πενταπλής δολοφονίας στην Αγία Νάπα της Κύπρου. Ο 34χρονος παρουσιάστηκε αυτοβούλως τις πρώτες πρωινές ώρες χθες στην Αντιτρομοκρατική και αμέσως μετά συνελήφθη.

Φέρεται να συμμετείχε στην υπογραφή του συμβολαίου θανάτου κατά του Κύπριου επιχειρηματία Φ. Καλοψιδιώτη, η οποία οδήγησε τα ξημερώματα της 23ης Ιουνίου 2012 στην εν ψυχρώ δολοφονία πέντε φρουρών του επιχειρηματία, οι οποίοι επέβαιναν σε αυτοκίνητο που βρισκόταν σε δρόμο κοντά στην πλατεία της Αγίας Νάπας.

Για το πενταπλό φονικό έχουν καταδικαστεί σε ισόβια δύο Ελληνες, ο 31χρονος Δημήτρης Μαμαλικόπουλος και ο 42χρονος Αναστάσιος Τσεχιλίδης, που προέρχονται από τον αντιεξουσιαστικό χώρο. Ο 42χρονος, αμέσως μετά την ανακοίνωση της ετυμηγορίας του δικαστηρίου, είχε καταθέσει χειρόγραφο σημείωμα στην κυπριακή αστυνομία στο οποίο δήλωνε πρόθυμος να αποκαλύψει την ταυτότητα του ηθικού αυτουργού της πενταπλής δολοφονίας καθώς και πληροφορίες για γιάφκες και μία δολοφονία στην Ελλάδα για την οποία του είχε μιλήσει ο Μαμαλικόπουλος.

Λίγες ημέρες μετά το φονικό στην Κύπρο, ο 34χρονος Αλβανός, ο οποίος φέρεται να ανήκει στον αντιεξουσιαστικό χώρο, είχε εντοπιστεί μαζί με τον Μαμαλικόπουλο σε αναρχικό στέκι και είχε συλληφθεί, στη συνέχεια όμως, καθώς δεν είχαν προκύψει ακόμη στοιχεία σε βάρος του, είχε αφεθεί ελεύθερος. Στη συνέχεια των ερευνών εκδόθηκε σε βάρος του 34χρονου ευρωπαϊκό ένταλμα σύλληψης. Παράλληλα, εξετάζεται η συμμετοχή του σε ένοπλες επιθέσεις στην Ελλάδα.

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή