Αιματηρή ληστεία στα Καλάβρυτα

Αιματηρή ληστεία στα Καλάβρυτα

2' 9" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

 Αιματηρή ληστεία, με τραυματία έναν αστυνομικό, σημειώθηκε σήμερα το μεσημέρι σε υποκατάστημα τράπεζας στην περιοχή Κλειτορία των Καλαβρύτων.

Σύμφωνα με πληροφορίες, δύο άγνωστοι δράστες μπήκαν στο υποκατάστημα της Τράπεζας Πειραιώς και υπό την απειλή όπλου, επιχείρησαν να αρπάξουν χρηματικό ποσό.

Σύμφωνα πάντα με τις ίδιες πληροφορίες, αστυνομικός που βρισκόταν στο σημείο δέχθηκε πυροβολισμούς από τους δράστες, με αποτέλεσμα να τραυματιστεί στο πόδι.

Ο αστυνομικός διακομίστηκε στο Κέντρο Υγείας, ενώ σε εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες των αστυνομικών στην ευρύτερη περιοχή των Καλαβρύτων, για τον εντοπισμό των δραστών.

Καμένο σε περιοχή της Κλειτορίας Καλαβρύτων, βρέθηκε το επιβατικό αυτοκίνητο των δύο δραστών, οι οποίοι, νωρίτερα το μεσημέρι, λήστεψαν το υποκατάστημα της Τράπεζας Πειραιώς», αρπάζοντας, σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις, περίπου 4.000 ευρώ. Όσον αφορά τον αστυνομικό του τμήματος Κλειτορίας, ο οποίος τραυματίστηκε στο πόδι από πυρά των δραστών, μετά τη διακομιδή του στο Κέντρο Υγείας, αναμένεται να μεταφερθεί, για προληπτικούς λόγους, στο νοσοκομείο της Τρίπολης.

 Στο μεταξύ, σε εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες για τον εντοπισμό των δραστών με περιπολίες και μπλόκα τόσο στην Αχαΐα, όσο και στους γειτονικούς νομούς, της Αρκαδίας και της Κορινθίας. Επίσης, οι αστυνομικοί ερευνούν εξονυχιστικά το υποκατάστημα της τράπεζας, τη διαδρομή που ακολούθησαν οι δράστες μέχρι να επιβιβαστούν στο αυτοκίνητο, αλλά και την περιοχή που βρέθηκε καμένο το αυτοκίνητο, προκειμένου να εντοπίσουν κάποιο αξιοποιήσιμο στοιχείο. Ακόμη, οι αστυνομικοί λαμβάνουν καταθέσεις από τους υπαλλήλους της τράπεζας, που ήλθαν αντιμέτωποι με τους ληστές, αλλά και από κατοίκους της Κλειτορίας, που είδαν τους δράστες την ώρα που έφευγαν. Πάντως, σύμφωνα με πληροφορίες, οι αστυνομικοί θεωρούν πολύ σημαντική την κατάθεση του τραυματισμένου συναδέλφου τους, ο οποίος ήλθε σχεδόν πρόσωπο με πρόσωπο με τους ληστές.

Σε εξέλιξη βρίσκεται μεγάλη αστυνομική επιχείρηση

Σε εξέλιξη βρίσκεται μεγάλη αστυνομική επιχείρηση στην Αχαΐα, την Αρκαδία και την Κορινθία, για τον εντοπισμό και τη σύλληψη δύο αγνώστων δραστών, οι οποίοι λήστεψαν σήμερα το μεσημέρι υποκατάστημα τράπεζας, στην Κλειτορία Καλαβρύτων.

Σύμφωνα με νεότερες πληροφορίες, οι δύο δράστες μπήκαν στο υποκατάστημα, χωρίς να έχουν καλυμμένα τα χαρακτηριστικά του προσώπου τους και με την απειλή όπλων άρπαξαν περίπου 4.000 ευρώ περίπου. Φεύγοντας οι δράστες από το υποκατάστημα της τράπεζας, συνεπλάκησαν, σύμφωνα με την αστυνομία, με αστυνομικό του τμήματος Κλειτορίας, τον οποίο τραυμάτισαν με πυρά στο πόδι. Στη συνέχεια οι δύο δράστες αφαίρεσαν το υπηρεσιακό όπλο του αστυνομικού, ενώ κατά την διαφυγή τους αντάλλαξαν πυροβολισμούς με άλλον αστυνομικό του ίδιου τμήματος. Όσον αφορά τον τραυματία αστυνομικό, νοσηλεύεται εκτός κινδύνου.

Τις έρευνες για τον εντοπισμό ευρημάτων που θα μπορούσαν να οδηγήσουν στην ταυτότητα των δραστών, αλλά και την προανάκριση, έχουν αναλάβει αστυνομικοί της υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πατρών που βρίσκονται στην περιοχή, σε συνεργασία με το τοπικό αστυνομικό τμήμα.

 

Πήγη: ΑΜΠΕ

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή