Ερευνα για υποκίνηση εξέγερσης

Ερευνα για υποκίνηση εξέγερσης

38" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τη διενέργεια κατεπείγουσας προκαταρκτικής έρευνας, προκειμένου να διακριβωθούν καταγγελίες, σύμφωνα με τις οποίες δικηγορικό γραφείο των Αθηνών εμπλέκεται σε υποκίνηση εξέγερσης στις φυλακές, διέταξε η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ευτέρπη Κουτζαμάνη.

Την παρέμβαση της εισαγγελέως του Αρείου Πάγου προκάλεσαν καταγγελίες, σύμφωνα με τις οποίες δικηγορικό γραφείο φέρεται να έχει εμπλοκή ή να γνωρίζει για την τέλεση αξιόποινων πράξεων, ενόψει της δημιουργίας φυλακών υψίστης ασφαλείας στον Δομοκό.

Σύμφωνα με τις καταγγελίες που τέθηκαν υπόψη της ανώτατης εισαγγελικού λειτουργού, φέρεται να έφθασαν σε κρατουμένους μηνύματα τα οποία κάνουν λόγο για στάση ή εξέγερση σε σωφρονιστικά καταστήματα ως αντίδραση στην εξαγγελία για την κατασκευή φυλακών Γ΄ Τύπου στον Δομοκό.

Αντικείμενο της εισαγγελικής έρευνας είναι να διαπιστωθεί η βασιμότητα των καταγγελλομένων, καθώς και αν προκύπτουν αξιόποινες πράξεις για δικηγόρο ή για άλλα πρόσωπα.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή