ΚΟΙΝΩΝΙΑ

«Δούρειος Ίππος» οι νέες ρυθμίσεις για το γάλα

doyreios-ippos-oi-nees-rythmiseis-gia-to-gala-2013510

«Να μη συμβάλουν στον ‘αφανισμό’ του τόπου, με την ψήφος τους στον νόμο για το φρέσκο γάλα» καλούν οι αγελαδοτρόφοι της Άρτας και της Πρέβεζας, τους βουλευτές του ελληνικού κοινοβουλίου και ιδιαίτερα τους Ηπειρώτες.

Σε σχετική ανακοίνωση, χαρακτηρίζουν «Δούρειο Ίππο», για την είσοδο εισαγόμενου γάλακτος στη χώρα μας, τη διεύρυνση των ημερών κατανάλωσης του φρέσκου γάλακτος, ενώ προειδοποιούν τους βουλευτές της Ηπείρου ότι θα είναι «ανεπιθύμητοι στον τόπο».

Οι Ηπειρώτες αγελαδοτρόφοι, τονίζουν ότι «το φρέσκο γάλα, πέρα από νόμους και οδηγίες που εκπορεύονται από μεγάλες κτηνοτροφικές εταιρείες και επιχειρήσεις, είναι μόνο αυτό που, από τους κτηνοτρόφους, πηγαίνει άμεσα στον καταναλωτή μετά από παστερίωση, όπως γίνεται μέχρι σήμερα».

Ειδικότερα, σημειώνουν, σε μία περίοδο κατά την οποία η κτηνοτροφία περνάει σοβαρή κρίση, η τρόικα αξιοποιώντας τη μελέτη του ΟΟΣΑ, πιέζει για να θεωρηθεί «φρέσκο» ένα είδος γάλακτος «αμφίβολης ποιότητας και διατροφικής αξίας, ένα υποβαθμισμένο προϊόν – κονσέρβα, που μπορούν να προωθήσουν φθηνά στην Ελλάδα οι ξένες βιομηχανίες, αποσπώντας μεγάλα κέρδη σε βάρος της ελληνικής αγελαδοτροφίας και οδηγώντας τη σε διάλυση».

Ωστόσο, η Ένωση Νέων Αγροτών Πρέβεζας, ύστερα από την προτροπή πολλών κτηνοτρόφων μελών της, και σε συνεργασία με τον Συνεταιρισμό αγελαδοτρόφων Πρέβεζας – Άρτας, αναμένεται να πραγματοποιήσει σύσκεψη στη Σαμψούντα της Πρέβεζας, την Τετάρτη 26 Μαρτίου, για το θέμα προκειμένου να καθορίσουν κοινή στάση.
(ΑΠΕ-ΜΠΕ)