«Go! Piraeus» η ονομασία της νέας εφαρμογής που σάς ξεναγεί στον Πειραιά

«Go! Piraeus» η ονομασία της νέας εφαρμογής που σάς ξεναγεί στον Πειραιά

2' 4" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Μία νέα εφαρμογή με την ονομασία «Go! Piraeus» που θα διατίθεται δωρεάν μέσω των συσκευών κινητής τηλεφωνίας που χρησιμοποιούν λειτουργικό σύστημα iOS ή Android, στον κάθε επισκέπτη, τουρίστα αλλά και μόνιμο κάτοικο του Πειραιά, σε μία προσπάθεια να τονωθούν η επισκεψιμότητα και η αγοραστική κίνηση της πόλης, παρουσίασε σήμερα σε συνέντευξη Τύπου, ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Πειραιά, Γιώργος Ζησιμάτος.

Η νέα εφαρμογή, οποία αρχικά θα είναι σε δύο γλώσσες, αγγλικά και ελληνικά, θα μπορεί να δίνει άμεσα πληροφόρηση για την πόλη του Πειραιά, για το πού θα κατευθυνθεί ο επισκέπτης αλλά και πώς θα επιλέξει ο ίδιος να σπαταλήσει τον χρόνου του.

Πρόκειται, ουσιαστικά, για έναν οδηγό που δίνει πληροφορίες σχετικά με τις μετακινήσεις, τα αξιοθέατα και τις τοποθεσίες, τη διαμονή, τις διάφορες εκδηλώσεις που βρίσκονται σε εξέλιξη στην πόλη, αλλά και τις προσφορές στα καταστήματα εστίασης και τα εμπορικά. Παράλληλα, παρέχει πληροφορίες για τα πλοία και τις αποβάθρες και συγκεκριμένα από πού φεύγει το κάθε ένα, αλλά και για τα υπόλοιπα μέσα μεταφοράς, λεωφορεία, τρένο, ταξί, τραμ. Επίσης, υπάρχει χάρτης πλοήγησης με φωνητικές εντολές που δείχνει σε ποιο σημείο βρίσκεσαι και σε κατευθύνει εκεί που θέλεις να πας.

Ο κ. Ζησιμάτος τόνισε ότι η συγκεκριμένη εφαρμογή βάζει σε μία νέα εποχή την εμπορική δραστηριότητα της πόλης και αγκαλιάζει την προσπάθεια που γίνεται εδώ και καιρό, προκειμένου ο Πειραιάς να αναδειχθεί όχι μόνο ως ένα λιμάνι αλλά και ως μία πόλη με εξαιρετικά αξιοθέατα, ανταγωνιστική αγορά και αρχαιολογικό μουσείο.

Ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου πρόσθεσε ότι από σήμερα ο Πειραιάς δεν θα αποτελεί μόνο ένα λιμάνι αποβίβασης, αλλά έχει να δείξει πολλά περισσότερα. Επίσης, είπε ότι, ήδη, εδώ και πολύ καιρό το τουριστικό τρενάκι μεταφέρει εκατοντάδες τουρίστες από τους επιβατικούς σταθμούς κρουαζιέρας στο κέντρο της πόλης και το Αρχαιολογικό Μουσείο.

Ο πρόεδρος του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού (ΕΟΤ), Χρήστος Πάλλης, εκτίμησε ότι η νέα δραστηριότητα του Εμπορικού Συλλόγου Πειραιά έρχεται να δείξει πως το εμπόριο, η αγορά και ο τουρισμός, συνδέονται άμεσα. Παράλληλα, συμπλήρωσε, αποδεικνύει ότι μπορούν να γίνουν συνέργειες προκειμένου να βοηθήσουν μία πόλη, η οποία πέρα από ένα σημαντικό λιμάνι έχει μία σημαντική αγορά αλλά και την κρουαζιέρα.

Επίσης, ο κ. Πάλλης ανέφερε ότι θα πρέπει να εκμεταλλευτούμε αυτά τα πλεονεκτήματα για να αναπτύξουμε τον τουρισμό και την παραγωγή πελατείας και επισκεψιμότητας στην πόλη του Πειραιά. Εξάλλου, σημείωσε ότι ο τουρισμός κατά το μεγαλύτερο μέρος του σήμερα είναι στο διαδίκτυο και χαρακτήρισε σημαντική την προσπάθεια και την πρωτοβουλία του Εμπορικού Συλλόγου, την οποία ο ΕΟΤ θα στηρίξει και θα προβάλει όσο το δυνατόν περισσότερο.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή