Φοιτητές έπιασαν όμηρο τον πρύτανη του Αριστοτελείου

Φοιτητές έπιασαν όμηρο τον πρύτανη του Αριστοτελείου

1' 34" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Θύμα «ομηρίας» από φοιτητές που πρόσκεινται στην Αριστερά έπεσε χθες, για δεύτερη φορά μέσα σε λίγες ημέρες, ο πρύτανης του ΑΠΘ κ. Ιωάννης Μυλόπουλος.

Ειδικότερα, χθες το πρωί, περίπου 100 φοιτητές επισκέφθηκαν το γραφείο του κ. Μυλόπουλου στο ΑΠΘ και του ζήτησαν να επιτρέψει την ελεύθερη σίτιση στην πανεπιστημιακή λέσχη του ιδρύματος. Προ ημερών, επίσης, μία ομάδα φοιτητών είχε επισκεφθεί τον κ. Μυλόπουλο στο γραφείο του ζητώντας του να επιτρέψει την παραμονή φοιτητών στη φοιτητική εστία ακόμη και μετά την αποφοίτησή τους.

Οπως ανέφερε χθες στην «Κ» ο κ. Μυλόπουλος, στη συνομιλία που είχε με τους φοιτητές, τους τόνισε ότι «διά της βίας δεν κερδίζετε κάτι. Ετσι δεν λειτουργούν οι δημοκρατίες». Παράλληλα, σύμφωνα πάντα με τον ίδιο, κάλεσε τους διαμαρτυρόμενους να βρουν χρηματοδότηση για να υλοποιηθούν τα αιτήματά τους. Ο κ. Μυλόπουλος κάλεσε εκτάκτως τη Σύγκλητο, η οποία τελικά θα συνεδριάσει αύριο για το θέμα. Να σημειωθεί ότι ο κ. Μυλόπουλος φέρεται ότι θα είναι υποψήφιος στο ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ.

Την ίδια στιγμή, στην τριτοβάθμια εκπαίδευση, το υπουργείο Παιδείας ανακοίνωσε χθες ότι «συνηγορεί στην έκδοση Προεδρικού Διατάγματος με σύμφωνη γνώμη του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδος για την απόδοση επαγγελματικών δικαιωμάτων, ώστε να αποφευχθεί η ισοπέδωση και να υπάρχει διαβάθμιση και σαφής διαχωρισμός των δικαιωμάτων των αποφοίτων του πανεπιστημιακού τομέα και των ΤΕΙ. Αυτό είναι, βέβαια, πολύ διαφορετικό από τον πλήρη αποκλεισμό κάποιων κατηγοριών από την άσκηση ενός επαγγέλματος».

Συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας

Τέλος, στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση, η ΟΛΜΕ συνεχίζει τις κινητοποιήσεις κατά της αξιολόγησης των εκπαιδευτικών. Ετσι, αύριο (2 μ.μ.) θα πραγματοποιήσει συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το υπ. Παιδείας, όπου θα ξεκινήσει τριήμερο σεμινάριο επιμόρφωσης σχολικών συμβούλων. Ανάλογες συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας στο υπ. Παιδείας θα γίνουν το Σάββατο και την Κυριακή από τις 9 π.μ. Παράλληλα, η ΟΛΜΕ ζητεί νέα συνάντηση με τον υπουργό Παιδείας κ. Κων. Αρβανιτόπουλο, με στόχο να παρέμβει ο ίδιος στην ηγεσία του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης για το θέμα των διαθεσιμοτήτων – απολύσεων καθηγητών.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή