Επίθεση κατά φοιτητών στο Παν. Μακεδονίας

Επίθεση κατά φοιτητών στο Παν. Μακεδονίας

1' 2" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σκηνές τρόμου εκτυλίχθηκαν αργά το βράδυ της Τετάρτης σε κεντρικό χώρο του Πανεπιστημίου Μακεδονίας, όταν ομάδα περίπου 25 αγνώστων επιτέθηκε σε φοιτητές, την ώρα που ήταν σε εξέλιξη πάρτι που είχε οργανωθεί από τη φοιτητική παράταξη ΔΑΠ-ΝΔΦΚ.

Συγκεκριμένα, 25 κουκουλοφόροι, κρανοφόροι με λοστούς και καδρόνια επιτέθηκαν με βάναυσο τρόπο στους φοιτητές την ώρα που αποχωρούσαν από τον χώρο του πανεπιστήμιου, με αποτέλεσμα να τους τραυματίσουν και δύο από αυτούς να οδηγηθούν στο νοσοκομείο. Παράλληλα προξένησαν φθορές στον χώρο, καθώς διέλυσαν ό,τι έβρισκαν μπροστά τους, ενώ ξήλωσαν μέχρι και πόρτες. Στο σημείο έσπευσαν αστυνομικές δυνάμεις και ασθενοφόρο, ενώ τα επεισόδια προκάλεσαν την παρέμβαση του εισαγγελέα.

Χθες, η ΔΑΠ-ΝΔΦΚ ζήτησε «οι Αρχές να λάβουν μέτρα ώστε να σταματήσει αυτή η αρρωστημένη και επικίνδυνη κατάσταση βίας» καθώς «τα ελληνικά ΑΕΙ δεν διαθέτουν οργανωμένη πανεπιστημιακή φύλαξη, σε αντίθεση με άλλους δημόσιους οργανισμούς και τα ευρωπαϊκά ΑΕΙ, με αποτέλεσμα η ασυδοσία των μειοψηφιών να συνεχίζεται». Παράλληλα, η παράταξη ανέφερε ότι «γεννά ερωτήματα η στάση της Νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ, η οποία έσπευσε, για πρώτη φορά, να επικοινωνήσει με εκπροσώπους της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ και να δηλώσει άγνοια για το περιστατικό και καμία ευθύνη των μελών της για την επίθεση, χωρίς να έχει προηγηθεί καταγγελία μας σε βάρος τους. Ωστόσο, όταν ζητήθηκε η επίσημη καταδίκη του γεγονότος, αρνήθηκαν».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή