Καμία αναφορά ζημιών από τον σεισμό στην Υδρα

Καμία αναφορά ζημιών από τον σεισμό στην Υδρα

1' 19" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

 Ισχυρή Σεισμική δόνηση μεγέθους 5,6 της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε στις 23:08 στο Μυρτώο πέλαγος σύμφωνα με την σεισμολόγο στο Γεωδυναμικό Ινστιτούτο Αθηνών , κ. Κατερίνα Ορφανογιαννάκη. Η δόνηση προήλθε 28 χιλιόμετρα ανατολικά- νοτιοανατολικά της Υδρας (87χλμ νότια της Αθήνας) και το εστιακό της βάθος ξεπερνά τα 100 χιλιόμετρα. Οπως αναφέρει η κ. Ορφανογιαννάκη ο σεισμός έγινε ιδιαίτερα αισθητός σε πολλές περιοχές της Ελλάδας ακριβώς λόγω του εστιακού του βάθους.

 Όπως έγινε γνωστό από την Πυροσβεστική, μέχρι στιγμής δεν έχουν αναφερθεί από την Ύδρα, όπου έγινε και η σχετική επικοινωνία, ζημίες λόγω του σεισμού που σημειώθηκε στις 23.08. 

Η δόνηση έγινε αισθητή σε όλη την ανατολική και κεντρική Πελοπόννησο, χωρίς όμως να έχουν αναφερθεί ζημιές σε περιοχές της Πελοποννήσου. Όπως τονίζει η διδάκτωρ σεισμολογίας στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, Ιωάννα Καραγιάννη, πρόκειται για έναν υποθαλάσσιο «σεισμό βάθους» με μεγάλο εστιακό βάθος και για μια μεμονωμένη περίπτωση και σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις δεν συντρέχει λόγος ιδιαίτερης ανησυχίας.

Η σεισμική δόνηση έγινε αισθητή και στην Κρήτη και μέχρι σήμερα το πρωί σύμφωνα με την Υπηρεσία Πολιτικής Προστασίας και το αστυνομικό τμήμα της Ύδρας δεν υπάρχουν αναφορές για ζημιές και άλλου είδους καταστροφές.

Ο σεισμός "ταρακούνησε' και την Ιταλία

Και στη Νότια Ιταλία έγινε αισθητή η σεισμική δόνηση 5,6 βαθμών. Σύμφωνα με αναφορές η δόνηση έγινε αισθητή στο ελληνόφωνο χωριό Καλημέρα, στην πόλη του Λέτσε και στην κωμόπολη Γκαλλίπολι, στην περιφέρεια της Απουλίας. Συγκεκριμένα τα ιταλικά μέσα ενημέρωσηες αναφέρουν πως τον σεισμό κατάλαβαν κάτοικοι στην Σικελία, στην πόλη των Συρακουσών, ενώ κάτοικοι της Καλαβρίας, μέσω διαδικτύου, γράφουν ότι αισθάνθηκαν τον σεισμό, χωρίς όμως να έχουν σημειωθεί ζημιές.

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή