Νέα γέφυρα πάνω από τον Εβρο

Νέα γέφυρα πάνω από τον Εβρο

47" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με την κατασκευή δεύτερης διασυνοριακής γέφυρας στον Εβρο, η οποία θα συνδέει τους Κήπους με τα Υψαλα της Τουρκίας, αλλάζει το τοπίο στον τομέα μεταφοράς φορτίων και μετακίνησης ανθρώπων από την Ευρώπη προς την Ασία και αντιστρόφως. Τώρα όλη η εμπορευματική και επιβατική κίνηση διεξάγεται μέσω της παλαιάς γέφυρας -στη μέση της στέκονται σε απόσταση λίγων μέτρων Ελληνες και Τούρκοι φρουροί- η οποία όμως αδυνατεί να εξυπηρετήσει τις διαρκώς αυξανόμενες ανάγκες διέλευσης οχημάτων, φορτηγών και επιβατικών.

Φορείς του εμπορίου και του τουρισμού και από τις δύο πλευρές διαμαρτύρονται για τις καθυστερήσεις που παρατηρούνται στους ελέγχους του εκεί τελωνειακού σταθμού και έχουν ως αποτέλεσμα να ακυρώνονται παραγγελίες προϊόντων στις αγορές της Δύσης και της Ανατολής.Την Παρασκευή στη Θεσσαλονίκη υπεγράφη από εκπρόσωπο του υπουργείου Μεταφορών και τον Τούρκο αναπληρωτή υπουργό Μεταφορών, Χαμπίμπ Σολούκ, πρωτόκολλο για την κατασκευή και δεύτερης γέφυρας, πλάι στη σημερινή, που θα έχει μήκος 810 μ. από τα οποία τα 344 θα βρίσκονται στην ελληνική επικράτεια.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή