Αισθητός έως Ιταλία ο σεισμός 5,4 Ρίχτερ, νοτίως της Υδρας

Αισθητός έως Ιταλία ο σεισμός 5,4 Ρίχτερ, νοτίως της Υδρας

54" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Εως τη Νότια Ιταλία έγινε αισθητή η ισχυρή σεισμική δόνηση 5,4 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ που σημειώθηκε την Παρασκευή στις 23.08, στον θαλάσσιο χώρο ανοιχτά της Υδρας, χωρίς ευτυχώς να αναφερθούν ζημιές. Το ακριβές επίκεντρο του σεισμού ήταν 29 χλμ. νοτιοανατολικά της Υδρας και 89 χλμ. νότια της Αθήνας, ενώ η δόνηση έγινε αισθητή σε πολύ μεγάλη γεωγραφική ακτίνα. Συγκεκριμένα, «κουνήθηκαν» η Αττική, νομοί της ανατολικής Πελοποννήσου, η Κρήτη, περιοχές της Θεσσαλίας, ενώ «ένιωσαν» τη δόνηση και κάτοικοι σε περιοχές της Νότιας Ιταλίας.

Οι επιστήμονες επισημαίνουν ότι το φαινόμενο «είναι φυσιολογικό»  και πως ο σεισμός έγινε αισθητός σε τόσο πολλές περιοχές λόγω του μεγάλου εστιακού βάθους, που υπολογίστηκε στα 110 χλμ. Την ίδια στιγμή εκτιμούν ότι πρόκειται για τον κύριο σεισμό, ενώ έως χθες το μεσημέρι δεν είχαν σημειωθεί μετασεισμοί. Ο δήμαρχος, πάντως, της Υδρας κ. Λουκάς Κοτρώνης σημείωσε ότι πολλοί κάτοικοι δεν αισθάνθηκαν καν τον σεισμό, τονίζοντας ότι δεν σημειώθηκαν ζημιές. Χθες το μεσημέρι, σημειώθηκε σεισμός επίσης 5,4 βαθμών Ρίχτερ –σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο Αθηνών– στη Νότια Ιταλία, με εστιακό βάθμος 57 χλμ., ο οποίος έγινε αισθητός ακόμη και στην Αττική.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή