Καθημερινές στάσεις στο «Αττικόν»

Καθημερινές στάσεις στο «Αττικόν»

42" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Επαναλαμβανόμενες καθημερινές στάσεις εργασίας και συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας ξεκινούν από αύριο οι εργαζόμενοι του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου «Αττικόν» στο Χαϊδάρι, με αποτέλεσμα να ανασταλεί μερικώς η λειτουργία των τακτικών εξωτερικών ιατρείων, του ακτινολογικού τμήματος και των υπόλοιπων εργαστηρίων, των τακτικών χειρουργείων και των τακτικών εισαγωγών.

Ειδικότερα, το Σωματείο Εργαζομένων του «Αττικόν» αποφάσισε να ξεκινήσουν από αύριο επαναλαμβανόμενες δίωρες στάσεις εργασίας από τις 7 π.μ. έως τις 9 π.μ., τις οποίες θα ακολουθούν συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας έως τις 11 π.μ. και εν συνεχεία γενικές συνελεύσεις. Οι εργαζόμενοι διαμαρτύρονται για τις συνθήκες λειτουργίας του νοσοκομείου –όπως καταγγέλλουν, «βουλιάζει από τα ράντζα»–, τις ελλείψεις σε προσωπικό που έχουν ως αποτέλεσμα «να οφείλονται στο προσωπικό 9.500 ρεπό και κανονικές άδειες του 2013», αλλά και για ελλείψεις σε φάρμακα και υλικά.

Παράλληλα καταγγέλλουν ότι μένουν απλήρωτοι για το Πάσχα, καθώς τους οφείλονται πέντε μήνες εφημεριών, νυχτερινά, αργίες και υπερωρίες.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή