Εύκολα θέματα στις Αρχές Οικονομικής Θεωρίας

Εύκολα θέματα στις Αρχές Οικονομικής Θεωρίας

1' 26" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με θέματα ευκολότερα από πέρυσι στο μάθημα των Αρχών Οικονομικής Θεωρίας (ΑΟΘ) έκλεισε χθες ο πρώτος κύκλος των φετινών πανελλαδικών εξετάσεων. Πλέον οι υποψήφιοι θα περιμένουν την ανακοίνωση των βαθμολογιών το τρίτο δεκαήμερο του Ιουνίου, και έως τότε θα αρχίσουν να επεξεργάζονται το μηχανογραφικό τους δελτίο. Βέβαια, φέτος αναμένεται μικρή καθυστέρηση σε όλες τις διαδικασίες, καθώς οι διπλές εκλογές σε εθνικό επίπεδο είχαν ως αποτέλεσμα οι πανελλαδικές εξετάσεις να ξεκινήσουν καθυστερημένα σε σχέση με τα ειωθότα (ενδεικτικά, φέτος 28/5 ενώ πέρυσι 17/5).

Πιο συγκεκριμένα, όπως ανέφερε στην «Κ» ο καθηγητής του φροντιστηρίου Οριον, κ. Χαράλαμπος Καραφωτιάς, «τα θέματα στο μάθημα Αρχές Οικονομικής Θεωρίας ήταν εύκολα εκτός από το τέταρτο θέμα που δυσκόλεψε αρκετούς υποψηφίους και κυρίως της θεωρητικής κατεύθυνσης για να βρουν εξίσωση προσφοράς». Σύμφωνα με τον πρόεδρο του κολεγίου IdEF, κ. Εμμανουήλ Αμαργιανάκη, το 19% των υποψηφίων έγραψε στο μάθημα κάτω από τη βάση (το 36,38% πέρυσι), το 34% από 10 έως 15 (24,15% πέρυσι) και το 47% από 15 και πάνω (39,17% πέρυσι).

Ετσι, καθώς το μάθημα των ΑΟΘ είναι το πρώτο μάθημα βαρύτητας για την εισαγωγή σε σχολές οικονομίας και διοίκησης (5ο επιστημονικό πεδίο) και σε συνδυασμό με τα επίσης εύκολα θέματα που ετέθησαν στα Μαθηματικά Γενικής Παιδείας (δεύτερο μάθημα βαρύτητας), προκύπτει ότι οι βάσεις εισαγωγής του 5ου πεδίου θα κινηθούν ανοδικά. Βέβαια, την άνοδο θα φρενάρει η, κατά περίπου 20% σε σχέση με πέρυσι, μείωση των υποψηφίων που θα δηλώσουν το πεδίο, όπως προκύπτει από την αντίστοιχη μείωση όσων δήλωσαν να εξεταστούν στις ΑΟΘ.

Μετά την ανακοίνωση των βαθμών στα υποχρεωτικά και επιλογής μαθήματα οι υποψήφιοι έως και την Παρασκευή 11 Ιουλίου θα πρέπει να καταθέσουν ηλεκτρονικά το μηχανογραφικό δελτίο.

Στο kathimerini.gr/exams σε συνεργασία με το φροντιστήριο Όριον μπορείτε να δείτε θέματα, απαντήσεις και σχόλια.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή